Økende skogbrannfare i Oslo-området gjør at brann- og redningsetaten ber folk på tur i skog og mark om å vise ekstra forsiktighet med bruk av åpen ild i helga.
Økende skogbrannfare i Oslo-området gjør at brann- og redningsetaten ber folk på tur i skog og mark om å vise ekstra forsiktighet med bruk av åpen ild i helga.

- På øyene i fjorden er det ikke tillatt med engangsgrill. Nå advares det mot stor brannfare også i vårt område

Mens årsaken til den alvorlige gress- og lyngbrannen på Sotra etterforskes av politiet, advarer Oslo brann- og redningsetat om stor skogbrannfare også i vårt distrikt. — Nå må vi alle være svært forsiktige, sier etaten.

Publisert

Med en uke med sommervarme og lite nedbør bak oss i hovedstaden, blir det stadig tørrere og tørrere ute i terrenget. De siste dagers gress- og lyngbrann på Sotra har vist hvor ille det kan gå om en slik brann virkelig får spredt seg.

Oslo brann- og redningsetat ber nå, for å unngå en brann som den på Sotra, alle som skal ut i sommervarmen å være svært forsiktig med åpen ild.

— Engangsgrill skal ikke brukes på øyene

— Brannen på Sotra har gitt sterke inntrykk og bør være en tankevekker for oss alle. Skogbrannindeksen viser nå at det er økende fare for skog, gress- og lyngbranner, sier brannvesenets kommunikasjonssjef Sigurd Folgerø Dalen til VårtOslo.

— Vi oppfordrer derfor alle som har tenkte seg ut i naturen til å være svært forsiktige ved bruk av åpen ild, sier Folgerø.

Brannfolkene i Oslo er spesielt bekymret for at mange på tur i skog og mark vil benytte seg av engangsgriller i finværet.

—Engangsgriller skal ikke brukes i skog og mark, sier kommunikasjonssjef i Oslo brann- og redningsetat Sigurd Folgerø Dalen.
—Engangsgriller skal ikke brukes i skog og mark, sier kommunikasjonssjef i Oslo brann- og redningsetat Sigurd Folgerø Dalen.

— Engangsgriller skal aldri benyttes i skogen. Men de kan benyttes i parker og ved strandsoner der annet ikke er spesifisert lokalt. Unntaket er øyene i Oslofjorden, hvor grilling kun skal skje på definerte grillplasser, understreker Folgerø Dalen.

Feilparkering skaper trøbbel for brannbiler

Ved store utfartsdager har det vist seg at brannvesenet i tillegg til å bekymre seg om store hendelser, også har slitt med å komme seg fram med sine store og tunge brannbiler.

Forrige helg ble det meldt om at feilparkerte biler gjorde det vanskelig for utrykningskjøretøyer å komme frem både i marka og ved populære badeplasser.

Kommunikasjonssjefen i brannvesenet ber derfor oslofolk være oppmerksomme og behjelpelige når de parkere bilene sine denne helgen.

— For at vi skal kunne hjelpe deg, må du hjelpe oss. Våre brannbiler trenger minimum tre meter fri bredde for å komme fram, sier Folgerø Dalen.

— Det blir trolig stor pågang av biler ved utfartsårer og strender i helgen. Da trenger vi også ansvarsfulle bilister som tar kloke parkeringsvalg. I verste fall er det sekundene som teller, da hjelper det lite at du fikk litt kortere vei til stranda, avslutter Sigurd Fogerø Dalen.

Powered by Labrador CMS