Obos-leilighetene i Stålverkskroken på Ensjø har hatt prisstigning i 12 måneder på rad før et lite prisfall i mars.
Obos-leilighetene i Stålverkskroken på Ensjø har hatt prisstigning i 12 måneder på rad før et lite prisfall i mars.

Etter ett år med sammenhengende vekst falt prisen på Obos-boliger med 1,3 prosent

Prisene for brukte Obos-boliger falt med 1,3 prosent i mars, men kan vise til en vekst på 15,2 prosent de siste tolv månedene. I snitt er kvadratmeterprisen på boliger til salgs i Oslo nå nesten 76.000 kroner.

Publisert

Mars ble den første måneden med prisfall etter elleve måneder på rad med uendrede eller stigende Obos-priser i hovedstaden. I Oslo falt Obos-prisene med 1,2 prosent i mars, men steg med 16,6 prosent de tolv siste månedene.

— Prisutviklingen ble svakere enn den pleier å være i mars, også når vi sammenligner med tidligere år hvor påsken har falt i månedsskiftet mars-april, sier sjeføkonom Sissel Monsvold i Obos.

Kvadratmeterpris på nær 76.000 i Oslo

— Samtidig må nedgangen ses i lys av at Obos-prisene steg unormalt mye i februar. Det var dermed ikke så overraskende med et prisfall nå, påpeker sjeføkonomen.

I mars ble det omsatt 631 Obos-tilknyttede boliger i Oslo. Det er 40 prosent flere enn i samme måned i fjor, men også 39 prosent flere enn snittet for mars de siste fem årene.

Kvadratmeterprisen var i mars 75.980 kroner i Oslo-området og på landsbasis 64.928 kroner.

* VårtOslo har nylig utviklet en app for avisen. iPhone-brukere kan laste ned appen i App Store. Alle andre brukere kan laste den ned i Google Play.

Powered by Labrador CMS