Nayat Abbouz
Nayat Abbouz er rørt over mottakelsen fra Holmlia-folket til den nye kulturkafeen. Ved siden av står sønnen Yassin. Foto: Espen Skran

Nylig åpnet Nayat Abbouz (50) og hennes to sønner Holmlia kulturkafé

Ved åpningen var kaféen smekkfull av spente gjester som har ventet lenge på en nabolagskafé.

Holmlia kulturkafé blir en viktig møteplass for lokalbefolkningen på Holmlia. Mange har lengtet etter en kafé hvor de kan møte naboen over en kopp kaffe eller en matbit. Stedet vil bli en møteplass for frivilligheten, for ulike kulturarrangementer og det vil legges til rette for arbeidspraksis.

Lokal drivkraft

Nayat Abbouz var bare 16 år da hun kom fra Marokko til Norge på begynnelsen av 1980-tallet. I Norge fikk hun datteren Karima og fire sønner. Karima arbeider på optikerbutikken 20 meter unna kaféen.

Da barna var små hadde Nayat lite tid til utdannelse og karriere. Men senere fullførte hun ungdomsskole og videregående skole, samtidig som hun oppdro barna. Under utdannelsen til konditoryrket ble hun tildelt prisen som årets læringshelt.

Nå kan Nayat endelig gjøre drømmen om en kulturkafé til virkelighet.

Holmlia kulturkafé
Holmlia kulturkafé er lenge etterlengtet på Holmlia. Foto: Espen Skran

Ildsjel i lokalmiljøet

Nayat er en godt kjent ildsjel i lokalmiljøet på Holmlia. Hun ønsker å være en del av de mange gode initiativene som settes i gang i lokalsamfunnet. I tillegg til å være mor, i full jobb og travelt opptatt med å etablere en kulturkafé, er hun nå i gang med å bli «bydelsmor».

Bydelsmødrene er ressurssterke kvinner som har opplevd å være nye i Norge og som ønsker å bli gode rollemodeller og ressurser for andre kvinner og deres familier som er i samme situasjon.

Nayat Abbouz
Nayat Abbouz er aktiv i lokalmiljøet på Holmlia, inkludert Bydelsmødrene. Foto: Espen Skran

Støttes av Oslo sør-satsingen

Holmlia kulturkafé har mottatt over 700 000 kroner i støtte gjennom Oslo sør-satsingen, som jobber for å styrke nærmiljøene i bydelen.

– Det er fantastisk at ildsjeler som Nayat ønsker å gjøre en forskjell for lokalsamfunnet. Jeg er glad for at vi gjennom satsingen kan bidra til å gjøre Holmlia kulturkafé til virkelighet, sier byråd for byutvikling Hanna E. Marcussen.

– Jeg vet det er mange i bydelen som har gledet seg til åpningen av Holmlia kulturkafé, sier Monica Nordmoen, bydelsdirektør for Bydel Søndre Nordstrand, som var til stede da kaféen åpnet.

Holmlia kulturkafé
Yassin betjener den nye kulturkaféen. Foto: Espen Skran

Høsten 2021 skal det nye kjøpesenteret på Holmlia åpnes. Rivearbeidet begynner nå i april, og senteret vil preges av anleggsarbeid i over to år. Kafeen får med andre ord en tøff start.

MELD DEG PÅ NYHETSBREVET VÅRT

Kommentarer