Hyggelig betjening med stor kunnskap innen kaffe. Foto: Susanne Skaug/VårtOslo

Nye Brugata Landhandleri forener kaffe, cocktails, gourmethermetikk og kjøtt fra bonden

Publisert

— Vi kutter rett og slett ut all bullshit, sier Alex Ruas hos Brugata Landhandleri.

Brugata går på tvers av Storgata og er ikke nødvendigvis kjent for sin gode stil. Men en forandring er i ferd med å skje i området.

I lokalene til Den Røde Mølle i Brugata overtar den prisbelønte gjengen bak cocktailbaren Himkok nemlig med et nytt spennende konsept: Brugata Landhandleri.

– Denne delen av byen omtales gjerne som litt “shady”, men det er noe vi liker ved det. Vi ønsker å lage et hyggelig samlingspunkt i området og skape en positiv forandring. Vårt konsept er nyskapende, men folkelig og easy going, sier medeier Alex Ruas fra Behind Bars Consulting.

Kaffebaren i første etasje, Brugata Landhandleri. Foto: Susanne Skaug/VårtOslo

Urban landhandel

Over disken i dagligvarebutikken i hjørnet selges det både internasjonale og lokale produkter. Alex Ruas er portugisisk, så det vil selvfølgelig bli gourmethermetikk som sardiner, pateer, tunfisk og blekksprut importert fra Portugal.

De er også i prosessen med å starte opp som "pick up point" for produkter fra lokale bønder. Tanken er at kunden kan bestille ferske råvarer som grønnsaker og kjøtt hos bonden, og hente det på Brugata Landhandleri.

Kaffebar fra sju

På Brugata Landhandleri får man altså mye under samme tak.

Utsiden av Brugata Landhandleri, som Ikke lengre er rød. Foto: Susanne Skaug/VårtOslo

Kaffebaren i første etasje åpner allerede klokken sju om morgenen, og det serveres en allsidig frokostpakke laget av kjøkkensjef Jonas Hegeland og hans team.

–  Kaffebaren er et upretensiøst og ukomplisert sted hvor familier og venner kan spise lunch og hvor folk kan sitte uforstyrret å jobbe. Alle skal føle seg komfortable og velkomne på Brugata Landhandleri, sier Ruas.

Norges første “modbar”

På benken i kaffebaren står en maskin integrert i disken. For et utrent øye ser det nesten ut som en vanlig tappekran. Kvalitetskaffe er høyt i fokus og stedet har investert i en ny type kaffemaskin produsert i USA som heter modbar.

Daglig leder Alexander Forsberg. Foto: Susanne Skaug/VårtOslo

– Grunnen til at vi har gjort dette er at vi vil gå litt bort fra den tradisjonelle måten å servere kaffe på, med store maskiner. Vi ønsker en god forbindelse med kunden og vi vil ikke at noe skal stå i veien, slik at man faktisk kan se hverandre, sier daglig leder Alexander Forsberg.

Det blir Rory Lee Rosenberg, som representerer Norge under VM i kaffekunst i Sør Korea i november, som skal trene de ansatte i kaffekunsten. Man vil også kunne kjøpe hans nye cold brew-drikker i landhandelen.

Modbar. Foto: Susanne Skaug/VårtOslo

Fra kaffe til cocktails

Etter mørkets frembrudd, lenge etter at kaffen, müslien, eggene og sandwichene er ryddet bort, forvandles stedet til en bar med sin egen vri og stil.

I baren i andre etasje blir det DJs i helgene, og uteserveringen holder åpent til klokken 12 på natta.

Men det blir ingen shakers eller røreglass å se på bardisken. Drinkene får man i form av longdrinks, flasker og en ny, spennende melkepunch. Klassiske cocktails som mojito og pina coladas vil bli servert på tappekran, altså som "taptails".

Baren i andre etasje, Brugata Landhandleri. Foto: Susanne Skaug/VårtOslo

Ruas forteller at konseptet er relativt nytt og hevder at de premiksede cocktailene er på nivå med cocktails som blandes en og en. Det krever mye forarbeid - ingrediensene skal alltid være helt ferske og han bedyrer at han er kompromissløs når det gjelder kvalitet.

Grillet andehjerte og blomkål med trøfler

I tillegg til cocktails blir det øl, vin og varm og kald mat å få i baren. Snacksen er alt fra spekemat, ost og chips, til grillet andehjerte, oksetartar og blomkål med trøffel. Barmenyen vil endres etter hvert – en uke kan maten være inspirert av Sør Amerika, mens neste uke kan det være Asia som frister.

– Hos oss blir det ikke de typiske flaskene på hylla bak baren. Det blir en kjøkkenstil på bardisken i andre etasje, for de beste festene foregår jo på kjøkkenet uansett, ikke sant?

Vinskapet i andre etasje, Brugata Landhandleri. Foto: Susanne Skaug/VårtOslo

Stedet fokuserer på en blanding av lokale og importerte varer. Ettersom de samarbeider med Himkok og American Craft Exports vil mye av det man finner her ikke finnes andre steder i byen.

— Vi kutter ut all bullshit

Drink som heter Dill, laget med dillaquavit. Foto: Susanne Skaug/VårtOslo

Ruas sier at ønsket er å bli en del av nabolaget i Brugata, og skape et sted hvor folk kan gå syv dager i uken og oppleve god, men forenklet kvalitet.

– Vi kutter rett og slett ut all bullshit og fokuserer på ekthet, atmosfære og det folkelige. Vi vil skape et samlingsted i nabolaget hvor folk vil henge ut hele dagen og hele natta.

Så vil tiden vise om folk liker sin landhandel shaken, not stirred.

Powered by Labrador CMS