Annonse

Ny skandinavisk innovasjon beskytter deg mot cyberangrep

Med en kombinasjon av norsk forskning og svensk produksjon, har PONE Biometrics skapt en biometrisk autentiseringsenhet som bruker fingeravtrykk for å tilby sikker og enkel tilgang til digitale tjenester.

OFFPAD laget av PONE Biometrics representerer det nyeste innen sikkerhetsløsninger. Produktet er trådløst og basert på den åpne standarden FIDO2.

Tradisjonelle passord er sårbare

Stadig flere nordmenn blir utsatt for phishing. Ifølge en artikkel publisert av NRK i begynnelsen av året har det vært en betydelig økning i svindelforsøk, i 2023 ble DNB alene forsøkt svindlet for 1,8 milliarder kroner. Det er en økning på 45 prosent fra året før. 

Banken fikk de fleste svindelforsøkene blokkert, men svindel på 268 millioner kroner lyktes.

Svindlerne bruker stadig mer sofistikerte metoder, som gjør det vanskeligere for folk å oppdage svindelforsøk. Dette viser sårbarheten ved tradisjonelle passord og behovet for bedre sikkerhetsløsninger.

Phishingforsøkene blir også mer sofistikerte, noe som gjør dem vanskeligere å oppdage.

Ifølge FIDO Alliance har phishing blitt mer avansert, med bruk av troverdige e-poster og nettsteder som lurer brukere til å avsløre sensitive opplysninger. Dette øker risikoen for datatyveri og identitetssvindel. Vi har med andre ord havnet i en situasjon med stort behov for sikre autentiseringsmetoder som ikke er avhengige av passord.

Biometriske løsninger fremheves som svaret på utfordringene med passordlekkasjer. I motsetning til tradisjonelle passord, genererer biometrisk identifisering kryptografiske innloggingsopplysninger som aldri lagres på en server og aldri deles med noen. Dette gjør det umulig for hackere å få tilgang til dem. Å bruke fingeravtrykk for autentisering gir en mye tryggere og mer pålitelig løsning for både enkeltpersoner og bedrifter.

Hva er OFFPAD?

OFFPAD er ikke større enn et kredittkort, og er en avansert sikkerhetsløsning som kan beskytte deg mot cyberangrep. Den har en fingeravtrykkssensor som gir rask og sikker tilgang til digitale tjenester uten behov for passord. OFFPAD er trådløs og kan kobles til enheter via Bluetooth og NFC. Den er phishing-resistent, noe som betyr at brukerne kan føle seg trygge mot uønskede angrep.

FIDO2-standarden er en åpen standard utviklet av FIDO Alliance for å etablere en trygg og enkel autentiseringsmetode for alle brukere. OFFPAD inkorporerer denne teknologien for å gi brukerne en sikker autentiseringsopplevelse uten behov for passord.

PONE Biometrics har utviklet OFFPAD med avansert teknologi for å sikre at fingeravtrykkene forblir sikre. Enheten er enkel å bruke og gir pålitelig autentisering.

OFFPAD sin bruk av biometrisk sikkerhet gjør det til et førsteklasses valg for de som ønsker å holde sine digitale eiendeler trygge. Det intuitive designet gjør den også tilgjengelig for et bredt spekter av brukere.

Hvorfor OFFPAD?

OFFPAD tilbyr en overlegen sikkerhetsløsning i dagens digitale verden. Som vi har sett, møter tradisjonelle autentiseringsmetoder ofte utfordringer med hacking og phishing, noe som setter sensitive brukerdata i fare.

OFFPAD setter brukernes personvern i høysetet ved å implementere lokal autentisering. Det generes unike nøkler (passkeys) for hver internettside som ikke kan brukes til å spore brukere på tvers av nettsteder og ingen biometriske data forlater brukerens enhet. Denne desentraliserte tilnærmingen, kombinert med FIDO2 reduserer risikoen for store datainnbrudd.

Universitetsforskning og skandinavisk samarbeid

OFFPAD er et resultat av omfattende forskning og samarbeid med flere anerkjente institusjoner. Norges forskningsråd har blant annet spilt en avgjørende rolle i OFFPADs utvikling gjennom sin finansiering og støtte. Deres bidrag har muliggjort forskning på de avanserte teknologiene som nå er en integrert del av produktet. Denne støtten har vært essensiell for å skape en løsning som setter brukernes sikkerhet først.

Utviklingen av OFFPAD startet med en idé fra Universitetet i Oslo, hvor eksperter innen biometri og kryptologi har spilt en avgjørende rolle. Siden 2017 har selskapet, i samarbeid med disse ekspertene, utviklet og forbedret produktet.

Forskningen har blitt finansiert av statlige organer, EU, og flere universiteter rundt om i Europa. Dette har gjort det mulig å utvikle to prototyper, den første i 2018 og den andre to år senere. Disse prototypene har fått betydelig oppmerksomhet og resultert i flere vitenskapelige artikler, samt to patenter i USA.

Den endelige versjonen av OFFPAD ble lansert i 2022 og er nå CE-sertifisert, i tillegg til andre høyt anerkjente sertifikater. Produksjonen av OFFPAD foregår i Vänersborg, Sverige, i samarbeid med Neurotron. Dette nære samarbeidet sikrer at produktet holder høy kvalitet og oppfyller strenge sikkerhetsstandarder. Med støtte fra akademia og industripartnere har PONE Biometrics klart å bringe en banebrytende sikkerhetsløsning til markedet.

Bruksområder og fordeler

OFFPAD har et bredt spekter av bruksområder i ulike sektorer som helse, finans og utdanning. I helsesektoren kan den brukes til å sikre elektroniske pasientjournaler og kontrollere tilgangen til sensitive data, noe som er avgjørende for å beskytte pasientinformasjon.

I finanssektoren kan OFFPAD brukes til å autentisere brukere for nettbanktjenester og andre finansielle transaksjoner, og dermed redusere risikoen for svindel og identitetstyveri. I utdanningssektoren kan OFFPAD sikre tilgang til nettverk og ressurser for studenter og ansatte, og bidra til å beskytte mot hacking og uautorisert tilgang.

Ved å tilby en passordfri løsning, gjør OFFPAD det enklere for brukere å få tilgang til digitale tjenester på en trygg måte. Den brukervennlige utformingen gjør den enkel å bruke i forskjellige sammenhenger. Dette gir brukerne trygghet i å vite at de kan få tilgang til sine digitale tjenester uten å bekymre seg for sikkerhet.

Powered by Labrador CMS