Stormen traff Oslo plutselig og kraftig. Slik var utsikten fra Sagveien mot Sannergata og Grünerløkka kirke mens det sto på som verst. Foto: Tarjei Kidd Olsen

Voldsomt uvær i Oslo traff plutselig – flere trær veltet. Se storm-video hvor folk søker ly i Rema 1000 Sannergata

Et plutselig uvær rev flere trær over ende i Oslo og Akershus, og flere biler ble truffet. Nødetatene melder om svært mye å gjøre. – Vi har fått vanvittig med meldinger inn hit.

Etter en relativt fin dag, ble hovedstaden plutselig rammet av et dramatisk væromslag onsdag kveld. I en kort periode herjet voldsom vind og kraftig regn.

– Oslo brann- og redningsetat har nå så godt som alle sine ressurser ute for å håndtere ekstremværet. 30 registrerte oppdrag siden klokka 20.40. Mye overvann skaper store problemer i trafikken og fører til oversvømmelse i kjellere. Store trær har veltet, blant annet i Seilduksgata og Helgesens gate, skrev Oslo 110-sentral på Twitter like etter klokka 21.

Et stort tre falt over veien i Thorvald Meyers gate, ved Birkelunden. Foto: Lars Eide / NTB scanpix
Et annet stort tre falt over veien i Helgesens gate, og totalskadet en bil. Politiet melder om flere trær som har falt ned i byen, og det skal vær mye vann i veibanen som følge av uværet.
Foto: Berit Roald / NTB scanpix

Treet som veltet i Helgesens gate, traff tre parkerte biler, og én av dem ble totalskadd. Heldigvis var det ingen personer i noen av bilene.

Også politiet merket økt pågang.

– Vi har fått vanvittig med meldinger inn hit. Det er mye løse kumlokk, mye vann og flere trær som har falt ned i distriktet. Det er foreløpig ikke meldt om noen personskader, sier operasjonsleder Line Skott i Oslo politidistrikt til NTB.

Toftes gate ble til en elv, slik så det ut i 21-tida:

Video: Elena Wætzikova

Problemene har rammet både Oslo, Bærum og Asker, ifølge politiet.

I denne videoen får du en inntrykk av hvor voldsom stormen var, mens folk søker ly i Rema 1000 Sannergata:

Video: Tarjei Kidd Olsen

Powered by Labrador CMS