Målscorer Celin Bizet Indushøy jubler etter å ha gitt Vålerenga 1-0-ledelse over Arna-Bjørnar. Det holdt til seier for østkantklubben. Foto: Christian Boger

Nok en seier for Vålerenga-damene. Men i dag måtte de slite for poengene

Etter fire seriekamper var Vålerengas damelag ubeseiret i Toppserien for kvinner. Søndag tok laget nok en skalp, da Arna-Bjørnar ble slått 1-0 hjemme på Valle Hovin.

Årets seriestart har vært imponerende fra Vålerengas fotballjenter. Etter fire seriekamper har de avgitt bare ett poeng. Søndagens kamp, som ble flyttet fra lørdag på grunn av SAS-streiken, viste seg å bli den en tøff test. Gjestene fra Arna-Bjørnar ble til slutt sendt hjem til Bergen med 1-0 i bagasjen.

— Dette var en virkelig sliteseier, smiler Vålerenga-trener Monica Knudsen etter kampen.

Heldige poeng

Med et kampbilde hvor Arna-Bjørnar lå lavt og kompakt mot et Vålerenga-lag som ikke presterte på sitt beste, ble det en tett og jevn batalje ute på Intility-gresset. Med to annullerte scoringer for gjestene og flere gode redninger av Vålerengas sisteskanse, Tinja Rikka Korpela, var seieren av det litt heldige slaget.

Vålerenga-trener Monica Knudsen var ikke helt fornøyd med spillerne sine. Stadig var hun ute på sidelinja for å gi sine instrukser. Foto: Christian Boger

— Vi er nok litt heldige, men begge annulleringene virket riktige fra der jeg sto. Arna-Bjørnar er flinke til å være kompakte i forsvar og ligge lavt, mens vi sliter med å få opp balltempoet for å trenge gjennom, sier trener Knudsen.

To annullerte Bjørnar-mål

Etter en nærmest prikkfri start på sesongen, var det noe tamt og forknytt over kampens første 45 minutter. Noen halvfarligheter kom hjemmelaget til, men de klarte aldri helt å true gjestenes sisteskanse, Oda Bogstad.

Arnar-Bjørnars Emilie Nautnes tror hun har gitt gjestene ledelsen etter corner. Men dommeren annullert for offside. Foto: Christian Boger

Utover i omgangen kom gjestene fra Bergen sterkere og sterkere og to ganger hadde de ballen forbi Vålerengas keeper. Begge gangene annullerte dommer Sarah Zangeneh for offside.

Vitamininnsprøytning i pausen

En pause kan ofte endre fotballkamper, og det så ut som om Monica Knudsen brukte pausen godt med sine disipler. Oslojentene tok kommandoen fra avspark og skapte noen småfarligheter, mens bergenserne slet med å markere seg bak som i første omgang.

Ajara Nchout Njoya har vært en frisk tilvekst til Vålerenga-stallen denne sesongen. Søndag stod hun bak mye av det oslojentene skapte offensivt. Foto: Christian Boger

Etter 14 minutter fikk østkantjentene også hull på byllen. Etter et blokkert skuddforsøk, endte ballen hos Celin Bizet Ildushøy, som satte ballen forbi Arna-Bjørnar-keeperen. Etter scoringen gikk lufta ut igjen ut av Vålerenga-laget, men denne gangen holdt det til slutt, og 1-0-seieren var et faktum. Damelaget til Vålerenga er nå ubeseiret etter fem kamper i årets toppserie.

— Vi er veldig godt fornøyd med den starten vi har fått på sesongen. Nå ser vi fram til å møte regjerende seriemester Lillestrøm her hjemme om to uker, sier Monica Knudsen.