Deltakere i det tradisjonsrike Nobel-fakkeltoget hyllet tirsdag kveld nobelprisvinner Abiy Ahmed og fredsavtalen mellom Eritrea og Etiopia. Foto: Terje Pedersen / NTB scanpix

Nobelprisvinneren hyllet i fakkeltog på Karl Johan

Rundt 2.000 mennesker møtte opp i fakkeltoget i Oslo sentrum tirsdag kveld for å hylle årets fredsprisvinner Abiy Ahmed.

Publisert

En vinkende etiopisk statsminister ble tatt imot med taktfaste heiarop og massiv jubel da han kom ut på balkongen på Grand Hotel i Karl Johans gate for å motta hyllesten klokka 19.

– Abiy, Abiy, Abiy, lød ropene.

En smilende og vinkende Abiy Ahmed kom ut på balkongen sammen sin kone Zinash Tayachew.

Etiopias statsminister Abiy Ahmed og hans kone Zinash Tayachew på balkongen på Grand Hotel under fakkeltoget i forbindelse med tildelingen av Nobels fredspris i Oslo tirsdag kveld. Foto: Terje Pedersen / NTB scanpix

Vinket med flagg

Det tradisjonsrike Nobel-fakkeltoget startet på Jernbanetorget i Oslo ved 17.30-tiden tirsdag ettermiddag. Flere av dem som deltok i toget, bar etiopiske og eritreiske flagg og bilder av fredsprisvinneren.

Ifølge politiet var det rundt 2.000 mennesker som deltok i fakkeltoget.

Fakkeltoget i forbindelse med tildelingen av Nobels fredspris i Oslo tirsdag kveld. Foto: Terje Pedersen / NTB scanpix

Feiringen begynte med appeller og musikk før det tradisjonsrike fakkeltoget, som i år var til støtte for fredsbygging i Etiopia og Eritrea, før det etter hvert beveget seg mot Grand Hotel i Karl Johans gate.

Powered by Labrador CMS