Mannen skal ha besittet overgrepsmateriale og begått flere overgrep mot jenter under 14 år.
Mannen skal ha besittet overgrepsmateriale og begått flere overgrep mot jenter under 14 år.

Mann i 30-årene siktet for flere overgrep mot barn

En mann i slutten av 30-årene er pågrepet og siktet for overgrep mot minst tre jenter under 14 år, melder TV 2. Mannen nekter straffskyld.

Publisert Sist oppdatert

Mannen fremstilles for varetektsfengsling i Oslo tingrett torsdag. Politiet har bedt om fire ukers fengsling med brev- og besøksforbud, opplyser mannens forsvarer, advokat Tom Barth-Hofstad, til kanalen.

Besittet overgrepsmateriale

– Han erkjenner ikke straffskyld. Han har avgitt en forklaring og samarbeider med politiet. Nå ønsker vi at politiet skal få etterforske i fred og ro, sier forsvareren.

Politiet ble kjent med saken i slutten av mars da mannen ble anmeldt. Han ble deretter pågrepet og varetektsfengslet, siktet for overgrep mot en jente under 14 år og for å være i besittelse av overgrepsmateriale. Men etter åtte uker ble han løslatt. Politiet mente det ikke var tilstrekkelig fare for bevisforspillelse.

Kan ha begått enda flere overgrep

På bakgrunn av funn i beslaget som politiet har gjort i ettertid, er mannen pågrepet på nytt. Nå er han siktet for overgrep mot flere jenter.

Politiadvokat Nina Bakken i Oslo politidistrikt sier til kanalen at politiet er usikre på om mannen har begått nye overgrep etter at han ble løslatt, men at det er noe etterforskningen vil avdekke.