
Abonner på nyhetsbrev fra lokalavisen VårtOslo
Anbefalte artikler
Ikke noe innhold
Oslo har bare tre badeplasser der folk kan kaste klærne. Den mest kjente er mellom Huk og Paradisbukta på Bygdøy. De to andre er Svartkulp i Nordmarka og nakenstranda på Langøyene.
— Det mest kritiske er faktisk Svartkulp. Det ligger nært Sognsvann, og skogsområdet rundt Sognsvann har et litt frynsete rykte. Enkelte misforstår lett når de kommer over nakne folk ved Svartkulp. Oslo kommune har lovet bedre skilting, men ingenting skjer, sier Helle Linné Eriksen til VårtOslo.
Hun får støtte av Atle Omland. Han liker best å kalle seg nakenbader. Og har i flere år forsøkt å få Oslo kommune og bymiljøetaten til å få bedre skilting av fristrender. Han er også blitt lovet bedre skilting. Men nå skjer ingenting.
— Jeg er temmelig overrasket over at bymiljøetaten ikke responderer, heller ikke etter at byrådsavdelingen har lovet skilt, og dessuten også bedt etaten svare på mine henvendelser. Jeg undrer meg derfor på hvorfor skiltene som ble lovet i oktober 2016 ikke har kommet opp, sier en oppgitt Omland.
Ved den vanlige badestranda på Huk, som nakenbadere og naturister gjerne kaller tekstilstranda, kom det opp nye, store skilt i fjor. Oslo kommune lovet da at tilsvarende skilt skulle settes opp for fristranda, forteller Linné Eriksen.
— Jeg vil nødig ødelegge dialogen med bymiljøetaten ved å opptre unødig aggressivt. Vi naturister er høflige folk. Men jeg stiller meg undrende til at jeg får beskjed om at eposter jeg sender er formidlet videre til saksbehandler, og så hører jeg ikke mer, sier lederen for Oslo naturistforening.
Atle Omland tok i 2015 opprinnelig kontakt med Oslos daværende ordfører Fabian Stang (H) og spurte om bedre skilting.
— Henvendelsen min ble videresendt og egentlig godt mottatt av byrådsavdelingen for miljøog samferdsel. Og etter en tid, i oktober 2016, lovet byrådsavdelingen at det skulle komme opp skilt. Disse har ikke kommet opp, og jeg har purret både til byrådsavdelingen og bymiljøetaten. Byrådsavdelingen har i begge tilfeller bedt bymiljøetaten om å svare på mine henvendelser, men fra dem er det taust, sier Omland.
VårtOslo har lest gjennom all korrespondanse mellom Omland og Oslo kommune. Og det har gått tre år fra første henvendelse til nå. Uten at noe egentlig er blitt gjort.
— Dette handler jo også om Oslo som en mangfoldig by. Jeg prøvde meg med en vri i det første brevet til Fabian Stang i april 2015, da jeg satte naturiststrendene i sammenheng med byens mangfoldsarbeid. Og det startet jo så positivt, forteller Omland.
— Nå frykter jeg at bedre skilting til nakenstrender ikke er på plass før neste år, avslutter Helle Linné Eriksen.