Huken pukkverk ligger innerst i Groruddalen. I sin tid en god inntekt for kommunen. Nå stenges det for godt. Foto: EBY

Nå stenges Huken pukkverk på Ammerud for godt

Etter 54 år med pukk- og asfaltverk skal Huken i Groruddalen stenges for godt. Området skal tilbake til naturen – og folket. Tillitsvalgt John Andersen (62) synes det er vemodig.

Publisert

John Andersen har jobbet på Huken innerst i Groruddalen siden 1987. – Det har vært en bra arbeidsplass. Det må det jo ha vært når du har jobba der i over 30 år, sier Andersen til FriFagbevegelse.

Men nå er det slutt. Området skal åpnes for folket. På hjemmesiden til Oslo kommune står det om de videre planene:

Huken pukkverk

Totalleverandør innen pukk, stein og deponi. 50 prosent eid av Gunnar Holth Grusforretning AS og 50 prosent av Hæhre Entreprenør AS. Var eid av Oslo vei AS inntil 2012.

«Når de bratte veggene er blitt slakere og bakken tilsådd, skal Huken være på god vei mot en tilbakeføring til Marka. Som den for lenge siden var en del av. Her skal bli både flatt og bakkete, her skal det bli turgåing, rulleskiløype, et stort gressamfi (som muliggjør f.eks konserter), her planlegges akebakke, lekearealer, sandvolleyball, treningsapparater, klatrevegger, terrengsykkelanlegg. Og fram fra dypet skal den nå skjulte Aurevannsbekken få titte fram. Den skal renne fritt og få vokse til en dam. I hvert fall en plaskedam – og med grillplasser i nærheten.»

På nye Huken skal det bli turgåing, rulleskiløype, et stort gressamfi (som muliggjør konserter), akebakke, lekearealer, sandvolleyball, treningsapparater, klatrevegger og terrengsykkelanlegg. Illustrasjon: EBY

Ingenting der lenger

John Andersen humrer når han hører planene.

– Dem skal slite for å få den bekken opp. Den ligger 10 meter under bakken der asfaltverket sto! sier han til FriFagbevegelse.

I disse dager er pukkverket så å si tomt.

– Nå er det ingenting der lenger. Bare noen grushauger, forteller Andersen.

Gruver her siden 1750

Både asfalt- og pukkverket er demontert. Han innrømmer at det er vemodig.

– Det er klart. Det er mange år med arbeiderhistorie som forsvinner. Det har vært gruvedrift der siden 1750! I begynnelsen tok de ut kobber, forteller han.

å søke uførepensjon er ikke et alternativ for arbeidskaren. – Jeg har alltid arbeidet og sliti for penga mine. Og det akter å gjøre det så lenge jeg greier det! Målet mitt er å holde på så lenge som mulig, sier Andersen til FriFagbevegelse.

Powered by Labrador CMS