Sommerskolen
Sommerskolen Oslo åpnet for påmelding i går. Foto: Utdanningsetaten

Nå kan du melde barnet ditt på Sommerskolen, inkludert nye kurs i yrkesfag og koding

På plakaten på årets Sommerskolen Oslo står 70 kurs i alt fra norsk for nyankomne elever, til matematikk, yrkesfag og miljø.

I går åpnet påmeldingen til årets Sommerskolen Oslo i regi av Utdanningsetaten.

For 12. året på rad kan osloelever velge mellom spennende og aktive sommeruker med læring og lek. I fjor var det rundt 19 000 barn og unge som deltok på disse gratis kursene.

– Vi er opptatt av å gi læringsglede til elevene på nye måter, sier byråd for oppvekst og kunnskap, Tone Tellevik Dahl.

Fysisk aktivitet hver dag

Alle kurs har fysisk aktivitet hver dag og en ukentlig kulturaktivitet eller utflukt. I 2016 hadde 7 400 kursplasser svømmeopplæring som fysisk aktivitet.

Ansatte i Sommerskolen Oslo er lærere, studenter fra universiteter og høgskoler og elever i videregående skole. Det er mellom 25 og 30 elever og en lærer og en assistent i hver gruppe.

 • Påmeldingsperioden er 15.–21. mars og foregår kun digitalt på www.sommerskolenoslo.no. Alle plassene fordeles ved loddtrekning og 3. april får foresatte/elever beskjed om hvilket kurs de har fått plass på.
 • Hvert kurs varer i én uke og elevene har det samme faget hele uka. Kursene gjennomføres i de to første ukene etter skoleslutt og de to første ukene før skolestart (ukene 26, 27, 32 og 33).
 •  

  Yrkesfag på anmarsj

  Som en del av oppfølgingen av byrådets yrkesfagreform «Yrkesveien», tilbys flere yrkesfaglige kurs i år.

  — I år tilbys nye kurs i yrkesfag slik at elevene kan få prøve hvordan yrkesfagene er allerede i grunnskolen, og utforske hvilke muligheter de ulike yrkesfagene kan gi. Oslo har stort behov for flere fagarbeidere og for få søkere til yrkesfag,

  Elevene kan velge mellom 70 kurs

  Kurstilbudet består av til sammen 70 kurs tilrettelagt for henholdsvis barnetrinnet, ungdomstrinnet og videregående nivå. 15 av årets kurs er nye, og blant nyhetene er flere kurs i yrkesfag, koding og miljø.

  – Noen elever på videregående har avsluttet skoleåret uten å få bestått eksamen. For elever på Vg1 yrkesfag tilbyr vi derfor eksamenskurs i matematikk og naturfag, sier Tellevik Dahl.

  — Elever som velger litt ekstra konsentrert innsats i noen sommeruker vil da ha mulighet til å følge med til neste trinn til høsten. Jeg er opptatt av at elever skal få en sjanse til å «tette hull» i skoleløpet.

  Norsk for innvandrerbarn

  Som i tidligere år tilbys det også intensivkurs i norsk for nyankomne elever på 1.–10. trinn.

  På 14 skoler får elevene som skal begynne i førsteklasse høsten 2017 mulighet til å delta på kurset «Bli skoleklar med godt norsk språk i sekken» de to siste ukene før skolestart.

  MELD DEG PÅ NYHETSBREVET VÅRT

  Kommentarer