Nå får også "scootere" og inlineskatere tilgang til den nye skatehallen på Voldsløkka. Foto: HiverMind / flickr.com

Nå er også inlinere og scootere velkomne i skatehallen på Voldsløkka

Publisert

Siden åpningen i mai har Oslos skatere hatt eksklusiv rett til å benytte skatehallen på Voldsløkka. Nå åpner kommunen også for inlinere og sparkesyklister.

Den nye skatehallen på Voldsløkka har fått mye oppmerksomhet både lokalt, nasjonalt og internasjonalt siden åpningen i mai. Stor var lykken i Oslos skatemiljø da man endelig fikk en spesialbygget hall, helt for seg selv.

Like skuffet var inlineskatere og sparkesyklister, såkalte scootere, da de ble utestengt fra den nye hallen. Etter en prøveperiode på seks måneder, har kultur- og idrettsbygg, som eier hallen, bestemt seg for å åpne hallen for også disse gruppene.

Prøveperiode med bare skating

Tiltaket med eksklusivitet for skaterne var hele tiden ment som en prøveperiode. Helt fra oppstarten av prosjektet har direktør i kultur- og idrettsbygg, Eli Grimsby, vært klar på at ting har kunnet endre seg. Nå har kommunen kommet fram til at de ønsker å åpne også for andre brukergrupper

— Oslo kommune har besluttet at brukere av sparkesykkel og inslineskatere også skal få benytte skatehallen. Vi ser på det som et prøveprosjekt, heter det i en redegjørelse fra bymiljøetaten på skatehallens sider.

Redegjørelsen informerer også om at brukere av sparkesykkel, såkalte scootere, vil få tilgang til hallen tre timer på ettermiddagen to dager i uken. Disse dagene vil den såkalte "street-delen" av hallen være reservert for scooterne, da man av sikkerhetshensyn ikke ønsker å blande de to aktivitetene.

Frustrerte skatere

Petter Hatlem leder Oslo Skateboardforening (OSF). Foreningen driver både skatehallen og Skur 13. Han erkjenner at vedtaket fra kommunen vil være tungt å svelge for enkelte skatere. Han ber på foreningens Facebook-sider om at man likevel ikke lar denne frustrasjonen gå ut over de nye brukerne i hallen. Selv er han klar på at han helst hadde sett at skaterne fortsatt fikk ha enerett.

— Det er ingen hemmelighet at Oslo skatehall siden åpningen har vært smekkfull av skateboardere. Det er vel derfor heller ingen stor overraskelse at vi som driver hallen anbefalte kommunen å fortsette kun med skateboarding, sier han.

— Dårligere tilbud til skaterne

Hatlem begrunner ønsket om fortsatt eksklusivitet for skaterne med at han mener foreningen gjennom Skur 13 og skatehallen gir et godt tilbud til alle brukergruppene.

— Ønsket om å gi alle skatere et godt tilbud var nok det som veide tyngst for oss. Vi så et stort behov for å gi flere grupper skateboardere, for eksempel nybegynnere, de yngste og jenter, noe alenetid i hallen. Når flere brukergrupper nå skal dele på plassen og tiden. vil det bli mindre muligheter til å kunne gi slike tilbud, sier han.

Scootere har tilgang til street-sonen i skatehallen mandager kl. 14.00-17.00 og torsdager kl. 14.00-17.00. Brukere av sparkesykkel må ha begynt på skolen for å benytte hallen. Inlinere har samme tilgang til hallen som skaterne.

Oslo skatehall har vært svært populær blant byens skatere siden åpningen i mai. Foto: Lars Gartå / Oslo Skatehall
Leder i Oslo Skateboardforening. Petter Hatlem. Foto: Oslo Skatehall
Powered by Labrador CMS