— Vi skal være et åpent parti der det utvikles Høyre-politikk, sier Oslo Høyres leder Morten Steenstrup om den nye nominasjonsprosessen.

- Det er helt fenomenalt, sier Morten Steenstrup (H). Over 130 ønsker å stå på Oslo Høyres bystyreliste ved valget neste høst

— Vi ønsker å åpne opp partiet og få flest mulig til å delta, sier leder av Oslo Høyre, Morten Steenstrup. Nå ber han medlemmene i Oslo Høyre om råd til å velge ut kandidater til bystyrelista ved valget neste høst.

Publisert

Oslo Høyre har satt i gang en helt ny måte å nominere kandidater til sin egen bystyreliste ved valget høsten 2023. Og responsen så langt har vært overveldende.

— Det er helt fenomenalt .Over 130 av våre folk har til nå takket ja til å stå på lista, sier Oslo Høyres leder Morten Steenstrup til VårtOslo.

Blir klar med liste rekordtidlig

Ved valget i 2019 sto det 65 kandidater på Oslo Høyres valgliste til bystyret. Det er omtrent dette tallet fylkespartiet skal ned på når representantskapet i Oslo Høyre tidlig i desember har sitt endelige nominasjonsmøte.

Det betyr at Høyres liste i hovedstaden blir klar rekordtidlig. Som oftest har de ulike oslopartiene sine endelige nominasjonsmøter på nyåret.

Men før den tid er det altså en helt ny nominasjonsprosess i Oslo Høyre. Der menige medlemmer bes gi sine innspill. Dersom man har betalt kontingenten innen 22. juli, kan man gi sine innspill på hvem av de 130 kandidatene som bør stå på lista.

— Oslo Høyre skal være et åpent parti og et sted der vi utvikler Høyre-politikk. Har du lyst til å være med så meld deg inn, sier Morten Steenstrup.

— Ikke mulig å kuppe nominasjonen

— Vi er jo rundt 4.000 medlemmer i Oslo Høyre. Men tidligere var langt flere medlemmer. Så vi jobber hardt for å snu trenden og få flere til å engasjere seg ved å bli medlemmer, sier han.

Tidligere barneombud Anne Lindboe har takket ja til å være Oslo Høyres ordførerkandidat, mens Eirik Lae Solberg for andre valg på rad ønsker å stille som byrådslederkandidat i hovedstaden.

— Men med denne nye nominasjonsprosessen så kan altså hvem som helst melde seg inn og betale innen 22. juli. Du er ikke redd for at noen vil forsøke å kuppe nominasjonsprosessen i Oslo Høyre?

— Nei, det er faktisk ikke mulig å kuppe prosessen. For det første er det alt for mange som vil delta, tro jeg, til at det kan være snakk om noe kuppforsøk. Bortimot 2.000 av medlemmene våre vil trolig gi innspill, sier Steenstrup.

— Dessuten er det jo slik at det vi nå gjør er å be om råd. Vi vil at medlemmene skal delta før det endelige nominasjonsmøtet i Oslo Høyres representantskap i desember, mener Oslo Høyres leder.

Hvis du vil se navnene på alle de 130 som har sagt ja til å stå på Oslo Høyres bystyreliste, kan du klikke deg inn HER.

Powered by Labrador CMS