togtunnel ruseløkka
En gutt født i 2003 er omkommet, mens en jente og en gutt født samme år er kritisk skadde etter at de tok seg inn i en togtunnel ved Filipstad i Oslo og kom i kontakt med en strømførende kilde. De tre ungdommene klatret trolig over gjerdet ned til toglinja. Foto: Heiko Junge / NTB scanpix

Minnemarkering for tenåring som omkom i tunnelulykke

En ungdomsskole i sorg arrangerer tirsdag minnemarkering for gutten som omkom i tunnelulykken i Oslo.

Rektor Merete Hansen ved Ruseløkka skole har fortalt NTB om en skole i sorg, der elever med behov for samtaler blir ivaretatt med både helsesøster og kriseteam tilgjengelig. Tirsdag samles elevene for å minnes den avdøde gutten.

– Det er ufattelig trist. Vi har mistet en god medelev og en god kamerat, sier Hansen til VG.

– Brutalt og vondt

Gutten omkom i togtunnelen på Filipstad Vest i Oslo, hvor det er et høyspentanlegg med en spenning på 15.000 volt. Med han var en jevnaldrende gutt fra samme skoleklasse og en 16 år gammel jente fra Drammen. De to sistnevnte er alvorlig skadd og innlagt på Haukeland universitetssjukehus.

– Vi er veldig glade i elevene våre, og er sammen med dem hver dag fra de starter her i åttende trinn som små barn og utvikler seg til flotte unge voksne i løpe av ungdomsskoletiden. Så når en av dem blir brått revet bort, er det brutalt og vondt, sier Hansen.

Hvorfor var tenåringene i tunnelen

Samtidig pågår politiets etterforskning i saken. De ønsker å finne ut av hvorfor tenåringene var i togtunnelen. I november 2002 omkom en 17 år gammel gutt som hadde gått inn i samme tunnel med to kamerater for å tagge vognsett. Politiet sier ulykkene har likhetstrekk.

Søndagens ulykke skjedde i en del av Bane Nors anlegg for parkering av tog på Filipstad. Området der ulykken skjedde, er sperret av med gjerder.

MELD DEG PÅ NYHETSBREVET VÅRT

Kommentarer