Lan_Marie_Nguyen_Berg
Byråd Lan Marie Nugyen Berg (MdG) har begeistret leserne av Kommunal Rapport med eksepsjonelt godt lederskap. Foto: MdG

Miljøbyråd Lan Marie Nguyen Berg kåret til årets kommuneprofil

«Hun trosser netthets og står i spissen for byrådets ambisiøse, og til dels omstridte, klimapolitikk – som har gjort Oslo til Europeisk miljøhovedstad 2019».

Byråd for miljø og samferdsel, Lan Marie Nguyen Berg (MdG), er kåret til Årets kommuneprofil 2018 av Kommunal Rapport.

Selv sa Berg følgende, da hun ble nominert:

– Det er alltid utrolig hyggelig med anerkjennelse for den jobben vi nå gjør. Vi jobber med å gjøre bylufta renere, sykkel- og skoleveiene tryggere, og kollektivtransporten bedre og billigere.

Lederskap utenom det vanlige

Kriteriene Kommunal Rapport har valgt for prisen tilsier at personen «må ha vist lederskap utenom det vanlige. Lederne må ha bidratt spesielt til å utvikle tjenestene, lokaldemokratiet eller lokalsamfunnet.

Konkret kan de for eksempel ha oppnådd spesielt gode resultater, innført innovative løsninger eller arbeidsmåter, taklet en vanskelig situasjon godt, startet en viktig debatt, styrket kommunens omdømme eller oppnådd politisk gjennomslag nasjonalt.»

Skjerpet klimamålene

I sin første periode som lokalt folkevalgt har Berg frontet det rødgrønne byrådets klimapolitikk. Målene er skjerpet i tråd med Paris-avtalen: Innen 2020 og innen 2030 nede i null.

Særlig tiltakene for å begrense biltrafikken er omstridte, men 63 prosent av innbyggere mener klimatiltakene gjør byen bedre å bo i, ifølge undersøkelsen TNS Kantar har gjort for klimaetaten i Oslo kommune.

Byrådet har utviklet et eget klimabudsjett for å måle utviklingen. De slår selv fast at det vil bli krevende å nå målet, som sier at klimagassutslippene skal være halvert i 2020.

MELD DEG PÅ NYHETSBREVET VÅRT

Kommentarer