Oslos tidligere byrådsleder og mangeårige bystyremeldem, Rune Gerhardsen, døde sist lørdag. Han ble 75 år gammel.

Rune Gerhardsen minnet med ett minutts stillhet i bystyret. - Han satte sine tydelige spor i Oslo

— Rune Gerhardsen har satt sine tydelig spor i utviklingen av Oslo. Og vi minnes ham med stor sorg og takknemlighet, sa ordfører Marianne Borgen (SV) før bystyret holdt ett minutts stillhet i sorg over Ap-politikerens bortgang.

Publisert

Bystyret mintes i dag tidligere byrådsleder og mangeårig bystyremedlem for Ap, Rune Gerhardsen, som døde i i helgen. Ap-politikeren ble 75 år gammel.

— Lørdag 4. september fikk vi den triste beskjeden om at tidligere byrådsleder og mangeårig byrådsleder Rune Gerhardsen var død, sa ordfører Marianne Borgen (SV) da bystyrets møte var satt.

— Varme tanker til hans nærmeste familie

— Rune Gerhardsen var innvalgt i bystyret for Arbeiderpartiet fra 1988 til 2019, med en perodes opphold fra 1999 til 2003. Fra 1992 til 1997 var han byrådsleder. Han var medlem av formannskapet fra 1988 til 1991, og av forretningsutvalget fra 2003 og til 2011, sa ordføreren.

Ordfører Marianne Borgen (SV), varaordfører Kamzy Gunaratnam (Ap) og til høyre Frode Jacobsen (Ap) under ett minutts stillhet for avdøde Rune Gerhardsen.

I bystyreperiodene var Rune Gerhardsen også opposisjonsleder og Arbeiderpartiets gruppeleder i bystyret. Gerhardsen var også leder av finanskomitéen fra 1988 til 1991, og leder av samferdsel- og miljøkomitéen fra 2003 og 2011.

— Varme tanker går i dag til hans nærmeste familie og venner. I takknemlighet for Rune Gerhardsens arbeid for byen tar vi nå ett minutts stillhet, sa Marianne Borgen.

Åpen om Alzheimers sykdom

Rune Gerhardsen fortalte i 2019 offentligheten om at han hadde fått diagnosen Alzheimers sykdom.

Da var det bare noen uker siden han hadde gjennomført sitt siste bystyremøte, over 30 år etter debuten som folkevalgt i Oslo.

— Man klapper ikke i hendene og tar en øl når man får en slik diagnose, sa Gerhardsen til Aftenposten i september 2019.

Man kan trygt si at Rune Gerhardsen fikk politikken inn med morsmelken. Han var sønn av mangeårig statsminister for Arbeiderpartiet Einar Gerhardsen og Werna Julie Koren Christie, som også var aktiv i Oslo-politikken.

Rune Gerhardsen ble født i Oslo i 1946, vel ett år etter at faren Einar kom hjem fra krigsfangenskap. Einar Gerhardsen var formann i Det norske Arbeiderparti til Rune var 19 år og statsminister i de fleste av disse årene.

Powered by Labrador CMS