Heller ikke årets juletregave fra Oslo til London unngår latterliggjøring i britisk presse og i sosiale medier.Skjermdump fra Twitter
- Are we at war with Norway? Latterliggjøring av juletreet fra Oslo til London fortsetter
— Det mest anemiske treet noensinne, refererte BBC om Oslos julegave til London for to år siden. Og etter julegrantenning på Trafalgar Square i går fortsetter vitsene om årets tre.
Hvert år siden 1947 har Oslo gitt London og Storbritannia et juletre i gave. Treet skal symbolisere norsk takknemlighet for britenes bistand og innsats under andre verdenskrig.
Og krig dukker opp i beskrivelse av årets tre. Igjen har både britisk presse og folk i sosiale medier stor moro av å latterliggjøre gaven fra Oslo.
I twitterposten publiseres et bilde av et tilsynelatende skrantende og upyntet tre på Trafalgar Square i hjertet av den britiske hovedstaden.
— Resten av Europa hater oss for Brexit, svarer en annen på Twitter. Åpenbart uvitende om at Norge også står utenfor EU.
I går var det høytidelig julegrantenning med Oslo-ordfører Marianne Borgen (SV) til stede. Da treet ble felt i Nordmarka i midten av november skrev hun at hun håpet Londons innbyggere ville ta i mot treet som symbol på vennskap.
— Treet er et symbol på at vi trenger hverandre og må være der for hverandre. Gaven til Londons innbyggere er valgt ut og gitt med mye kjærlighet og mye omtanke, skrev Borgen i en pressemelding.
— Jeg håper den blir tatt imot som et symbol på vennskap, solidaritet, håp og fred, sa Oslos ordfører.
— Slik et 90 år gammelt tre ser ut
Innbyggerne i verdensmetropolen har nok ikke fått med seg ordførerens budskap om vennskap.
— Treet har ankommet Trafalgar, men vet noen hvor resten av det er blitt av, spør en twitterbruker ifølge avisen Express.
Men den britiske ambassadøren til Norge forsvarer juletreet Oslo har sendt.
— Det er slik et 90 år gammelt og 25 meter høyt tre ser ut på en åpen plass, sier Richard Wood ifølge BBC.
Rundt 20 norske juletrær fra flere kommuner og byer gis årlig i gave til ulike byer rundt om i Europa. Selv lille Sigdal kommune, med knapt 3.500 innbyggere, sender avgårde et juletre hvert år.
Treet fra Sigdal havner i lille Hveragerðisbær på Island. VårtOslo har ikke lykkes med å få kommentarer fra det lille tettstedet sørøst for Reykjavik.