Politi nær stedet der en person ble skutt og drept i en leilighet på Røa.
Politi nær stedet der en person ble skutt og drept i en leilighet på Røa.

Mann skutt og drept på Røa. Politiet mener de har pågrepet gjerningsmannen

– Vi har kontroll på en mann i 30-årene som vi er ganske sikre på er gjerningsmannen. Det er ingen opplysninger om andre gjerningspersoner eller medvirkere, sier operasjonsleder Line Skott i Oslo politidistrikt.

Publisert

Skytingen fant sted på en privat adresse på Røa rett før klokka 21 mandag. En rekke vitner så deler av det som skjedde, og politiet jobbet med å danne seg et bilde av hendelsesforløpet.

— Den drepte er en mann. Vi har kontroll på en person, en mann i 30-årenee, sier innsatsleder Gunnhild Finne Nilsen til NRK ved 23-tiden.

Antatt gjerningsmann ikke kjent fra tidligere forhold

Flere vitner har meldt til Akersposten at en person er sett løpende ut fra en bolig på stedet.

Samtidig jobbet politiets kriminalteknikere med å sikre spor på åstedet. Ifølge TV 2 har politiet sikret det som trolig er drapsvåpenet.

Politiet på plass med store mannskaper etter drapet mandag kveld.
Politiet på plass med store mannskaper etter drapet mandag kveld.

— Den pågrepne er kjørt til arresten og vil bli avhørt så fort det lar seg gjøre. Han er ikke kjent for oss fra tidligere forhold, sier operasjonsleder Line Skott.

Det er ikke klarlagt noen relasjon mellom fornærmede og mistenkte, som ifølge Skott er etnisk norsk og norsk statsborger.

Politiet hadde ikke fått varslet alle pårørende og vil derfor ikke gå ut med kjønn eller andre opplysninger om avdøde. Men ved 23-tiden ble det altså bekreftet at den drepte er en mann. Drapet er det første i Norge i år.

VårtOslo har nylig utviklet en app for avisen. iPhone-brukere kan laste ned appen i App Store. Alle andre brukere kan laste den ned i Google Play.

Powered by Labrador CMS