Christies gate skyting
Fem politipatruljer og to ambulanser rykket ut til øvre del av Christies gate etter at en person på fortauet skal ha blitt skutt på fra en balkong. Foto: Christian Boger

Mann pågrepet etter skyting mot tilfeldig forbipasserende i Christies gate på Grünerløkka

Politiet har pågrepet en mann i 30-årene etter at en mann ble truet med et skytevåpen, og det skal ha blitt avfyrt skudd fra en balkong i Christies gate på Grünerløkka.

— Den fornærmede har forklart at han gikk på gata i Christies gate, da en mann på en balkong pekte mot ham med et skytevåpen og avfyrte ett skudd. Den fornærmede løp da vekk og varslet politiet, sier operasjonsleder Gjermund Stokkli i Oslo politidistrikt til NTB.

Den fornærmede er en mann i begynnelsen av 30-årene.

Pågrepet inne i leilighet

Politiet fikk melding klokken 17.07 og er i området ved Christies gate, som ligger på Grünerløkka, med væpnet politi.

— Da jeg kom hit rett før klokka 18 var det fem patruljebiler fra politiet, inkludert innsatsleder. I tillegg var det to ambulanser her, forteller VårtOslos fotoreporter Christian Boger.

— Like etterpå rygget politiet en patruljebil tett inntil portrommet i Christies gate 23, og en person ble pågrepet, forteller Boger.

Christies gate 23 politibil
Her rygger politiet inn til portrommet i Christies gate 23, og den pågrepne mannen blir rett etterpå kjørt bort. Foto: Christian Boger

Klokken 18.16 melder politiet at de har pågrepet en mann i midten av 30-årene i forbindelse med episoden.

— Mannen ble pågrepet i en leilighet i Christies gate. Det hele gikk rolig for seg, sier Stokkli. Han sier funn på stedet styrker mistanken om at det er brukt et skytevåpen.

Les også: Politiet etterforsker to mulige voldtekter av mindreårige jenter i Frognerparken

Politiet fant tomhylser

— Vi har funnet tomhylser på stedet, så vi antar at det er brukt et skarpt våpen, men foreløpig har vi ikke funnet noe våpen. Vi må ransake leiligheten for å se om vi finner noe, sier operasjonslederen.

politimann Christies gate
Politiet på plass i Christies gate etter at det skal ha blitt løsnet et skudd mot en tilfeldig forbipasserende lørdag kveld. Foto: Terje Bendiksby / NTB scanpix

Han kan foreløpig ikke si om den pågrepne er kjent for politiet fra før, eller om politiet har mistanke om at mannen var ruset.

Politiet har også kommet i kontakt med flere vitner som har hørt skudd.

— Det hele virker tilfeldig, og det skal ikke være noen relasjon mellom den fornærmede og gjerningsmannen, sier Stokkli.

MELD DEG PÅ NYHETSBREVET VÅRT

Kommentarer