VIF ble et par nummer for store fra gjestene i kveld. Foto: André Kjernsli

Manglerud Star ble banket gule og grønne. VIF-lokomotivet fortsetter for full damp

Det er bare to ting vi lurer på i starten av tredje periode; hvor mye vinner Enga med, og holder Steffen Søberg nullen?

I kveld var det klart for et nytt lokaloppgjør, det betød at de grønngule fra garasjen på Manglerud kom på besøk. Sist de møttes her endte det med en knepen, men fortjent, 3-2 seier til VIF.

Begge lagene er i form, dersom man legger de siste kampene til grunn. For to runder siden tok M/S en overraskende, men gledelig borteseier i Stavanger.

Begge lag går ut i høyt tempo, og M/S viser at de ikke har planer om å reise herfra uten poeng. Det er likevel VIF som kommer best ut i starten, først med et skudd i stanga, og like etter redder M/S-keeperen med hjelmen.

Brede Csiszar scoret VIFs første mål. Foto: André Kjernsli

Brede Csiszar med mål fra blueline

Ikke vanskelig å merke at dette er et lokaloppgjør. Det trykkes til i taklingene, og spesielt Martin Laumann Ylven tar for seg.

Så, etter halvspilt periode kommer kveldens første mål. VIF vinner en dropp i M/S sin sone, og etter et par pasninger ender pucken hos Brede Csiszar som kliner til fra blueline. 1-0 Enga.

De neste minuttene får begge lagene hver sin mulighet til å spille i overtall, men det skjer ikke stort verken i spill eller i målprotokollen.

Med fire minutter igjen av første periode presser Martin Røymark seg inn foran mål, men blir presset såpass av M/S-backen at han ikke kommer til en skikkelig avslutning.

Hektisk foran gjestenes mål. Foto: André Kjernsli

Thomas Olsen tar for seg

Midtperioden starter ganske likt som den forrige, lite avblåsninger om et spill som bølger frem og tilbake.

Etter fem minutter dobler Vålerenga ledelsen. Thomas Olsen kommer seg fri og setter pucken sikkert i nettaket fra kort avstand.

Litt senere får begge lag hver sin billige utvisning, og lagene spiller fire mot fire. VIF etablerere seg i M/S sin sone, og etter kort tid sette Thomas Olsen sitt andre og VIF sitt tredje mål.

Gutta gratulerer Thomas Olsen med en av hans to scoringer i 2 periode. Foto: André Kjernsli

Det koker over for keeperen

Like etter ser vi noe vi ikke ser så ofte. Med spillet midt på banen, koker det plutselig over for M/S sin keeper, og har snakker på seg 10 min + en liten disiplinærstraff. Da er det bare å sette inn reservekeeperen.

Den nye keeperen får nok å pusle med fra første dropp, og med to minutter igjen klarer han ikke å stå imot lenger. Denne ganger er det VIFs spiller nr. 11, Marcus Ekberg, som er sist på pucken. Ekberg spiller i dag fordi Colin Spaberg Olsen ble syk før kampen. Da er det ekstra gøy at han lager mål, for øvrig hans første i GET-ligaen.

Dette har vært en tøff periode for gjestene, og det skal mye til å snu dette i siste periode. Oppgaven må bli å forsøke å nullstille seg og vinne siste periode.

Manglerud på sitt beste

Det er bare to ting vi lurer på nå som tredje periode setter i gang; hvor mye vinner Enga med, og holder Steffen Søberg nullen? Ledelsen øker i hvert fall, Rasmus Ahlholm legger på til 5-0 etter herlig samspill med Martin Røymark og Tobias Lindstrøm.

M/S får muligheten til å spille i overtall ca. midtveis i perioden og er millimeter fra å overliste Søberg ved et par tre anledninger, og til slutt får de pucken i mål. Søberg er rasende, og etter at dommeren har tittet på video, bli målet annullert. Skal M/S reise hjem uten både poeng og mål?

M/S har tatt fullstendig kommando i denne perioden. Ikke godt å si hva som går av VIF akkurat nå, men etter nok et mislykket overtallsspill for M/S, er det VIF som tar tilbake initiativet. Det resulterer i nok en VIF-scoring, denne gang signert Jonas Oppøyen. 6-0 blir sluttresultatet, VIF-toget durer videre for full maskin.

Steffen Søberg holdt nullen i nok en kamp. Foto: André Kjernsli

Manglerud skal ha for innsatsen og at de tør å spille sitt eget spill i stedet for å komme hit for å få et hederlig tap.

VIFs bestemann: Thomas Olsen

Allerede lørdag skal M/S ut i en 6-poengskamp mot det eneste laget de har bak seg, Ringerike Panthers. VIF får besøk av Spartabartene som før kveldens runde lå på 4. plass i GET-ligaen.

Espen Shampo Knutnen og Roy Johansen har all grunn til å smile så langt i sesongen. Foto: André Kjernsli