I midten av illustrasjonen kan du se hvordan nye Oslo Spektrum etter planen vil se ut. Til høyre er det planlagte bygget Oslosolar. Illustrasjon: LPO arkitekter
I midten av illustrasjonen kan du se hvordan nye Oslo Spektrum etter planen vil se ut. Til høyre er det planlagte bygget Oslosolar. Illustrasjon: LPO arkitekter

Eieren ønsker at nye Oslo Spektrum blir like høy som Oslo Plaza og Posthuset

Norges Varemesse vil bygge ut Oslo Spektrum til et kongressenter. Stiftelsen foreslår et nytt høyhus og nesten 40 000 kvadratmeter ny bebyggelse.

Publisert

Stiftelsen Norges Varemesse ønsker å utvikle Oslo Spektrum til «det fullverdige kongressenteret Oslo trenger», heter det i planforslaget til plan- og bygningsetaten. Spektrum skal gi plass til kongresser for opptil 3 000 mennesker i tillegg til dagens arena, ifølge Estate nyheter.

Dagens Spektrum har en kapasitet på 10.000 mennesker. For å utnytte den sentrale lokaliseringen i knutepunktet ved Oslo S og å sikre finansieringen, er kontorarealer en del av programmet for utbyggingen.

Vil bidra til økt byliv

– Reguleringsplanen gir byen et nytt internasjonalt kongressenter som gjør Oslo konkurransedyktig med sine naboland og viderefører og styrker Oslo Spektrum som konsertscene for byens og Norges befolkning, skriver LPO arkitekter i planforslaget.

I tillegg tilrettelegges det for arealeffektive kontorarbeidsplasser i høyhuset «som tilfører folk til nærområdet som kan bidra til økt byliv», rapporterer Estate nyheter.

På høyde med Plaza

Høyhuset vil ha tilnærmet lik høyde som Oslo Plaza og Posthuset og «komplettere og tilpasse seg det eksisterende høyhuslandskapet i sentrum». Fasaden skal få «en rikhet, en variasjon og en fargebruk som kan bidra til at området får et arkitektonisk og kvalitetsmessig løft».

Fra 1.-3. etasje skal bebyggelsen gis en åpen utforming med glassfasader for å gi innsyn til hva som skjer på innsiden av bygget.

Oslo Spektrum ble finansiert og bygget av Oslo kommune, men ble solgt til Stiftelsen Norges Varemesse i 2006.

Powered by Labrador CMS