Oslos paradegate lyses opp av julebelysning i førjulstiden. Foto: Christian Boger

Helga da julestemningen kom til Oslo sentrum

Lørdag ettermiddag kom julestemningen snikende gjennom Oslo sentrum, fra vest til øst. Dagen for åpningen av byens julegater var endelig kommet.

Vårlige temperaturer og vannrett regn var borte. Kvikksølvet var tilbake rundt null og ingen måtte kjempe mot naturkreftene. God bekledning var påkrevd, men ellers var værgudene i det barmhjertige hjørnet.

Tenningen av byens julegater var rammen rundt lørdagens første store markering av at jula er på vei. Oslo-borgerne kjente sin besøkelsestid og valfartet til sentrum for lørdagshandel og en tydelig påminnelse om at jula er rett rundt hjørnet.

Fra vest til øst

Det hele begynte i vest i totiden lørdag ettermiddag. På Vikaterassen var det klart for den årlige julegrantenninga. Med underholdning fra Ruseløkka skolekorps, Det norske Jentekor og Ruseløkka janitsjar og aktiviteter for både store og små, ble årets tenning en stilfull opplevelse.

Julestemningen ville ikke stoppe i Vika og forflyttet seg gradvis lenger østover i sentrum. Først havnet den på Jernbanetorget, hvor varaordfører Khamshajiny «Kamzy» Gunaratnam stod for den offisielle åpningen av julegata i Karl Johan. Deretter beveget stemningen seg oppover Karl Johan. Det samme gjorde Kamzys hestekortesje, før den stoppet opp i Spikersuppa. Her åpnet ordfører Marianne Borgen skøytebanen for årets sesong.

Se også: En hyllest til handelsstanden i julerushet

— Populært med jul i Oslo

Varaordfører Kamzy var svært stolt og fornøyd med å kunne erklære førjulstiden for åpnet under det offisielle arrangementet på Jernbanetorget lørdag ettermiddag.

— Det er veldig flott å kunne åpne julegatene og dermed også førjulstiden. Oslo blir stadig mer populær blant turister. Sånn er det også nå i førjulstiden. Det er veldig gøy at stadig flere finner veien hit til byen fra alle verdens hjørner, sier hun.

Varaordføreren hadde også en liten oppfordring å komme med til byens befolkning nå som julehøytiden nærmer seg.

— Det er ikke alle som har det lett her i byen. Derfor håper jeg vi i denne førjulstida kan gjøre litt ekstra for å hjelpe de som ikke har det så godt som alle oss andre her i byen, understreket hun.

Under kan du du se bilder fra årets julegarntenning i Vika og julegateåpningen.

 

MELD DEG PÅ NYHETSBREVET VÅRT

Kommentarer