Raymond Johansen skal lede VAR-utvalget.

Tidligere byrådsleder Raymond Johansen skal lede Norges Fotballforbunds VAR-utvalg

Norges Fotballforbund har pekt ut Raymond Johansen som leder for arbeidsgruppen som skal utrede problemstillinger ved videodømmingsverktøyet VAR.

Publisert

Gruppen og mandatet ble presentert på et pressetreff på Ullevaal stadion torsdag. Fotballpresident Lise Klaveness var til stede.

Johansen har tidligere erfaring fra fotballen som sportslig leder i Vålerenga, der han sluttet i 2009. Johansen var byrådsleder i Oslo fra 2015 til høsten 2023. Siden den gang har han vært i stillingen som generalsekretær i Norsk Folkehjelp.

– Jeg ble litt overrasket da Lise ringte og spurte om jeg ville påta meg denne oppgaven. Etter å ha tenkt meg om, svarte jeg ja til det. Først og fremst fordi jeg er glad i fotball, sa Johansen.

Fotballpresident Lise Klaveness og styremedlem Gunhild Lærum var på plass på Ullevaal torsdag.

I mandatet står det at gruppen skal analysere VAR i dybden, men ikke konkludere med noe.

– Jeg har fulgt med i debatten rundt dette spørsmålet og skjønner at det er mye følelser i dette. Det er utrolig deilig å få et mandat der man ikke skal ta stilling. Vi skal snu alle steiner, fortsatte Johansen.

Med seg i arbeidsgruppen får han blant andre klubbrepresentanter, dommere og representanter fra landslag. Brede Hangeland er en av dem.

Frist i november

Gruppen starter sitt arbeid kommende uke, og rapporten skal leveres 18. november. Klaveness ønsker seg en løypemelding i uke 39, sa hun torsdag.

– Timingen er god for å sette i gang et arbeid, sa Klaveness torsdag.

Det har vært mye støy rundt VAR den siste tiden. Under flere kamper har supportere avbrutt spillet ved å kaste ulike gjenstander ut på banen.

Kampen mellom Rosenborg og Lillestrøm 21. juli ble avbrutt og utsatt etter fire stopp i spillet. Den kampen skal spilles om igjen 21. august.

Peker på toppklubbene

Fire dager etter kaoset på Lerkendal besluttet NFF at VAR-dømmingens fremtid skulle opp til diskusjon på neste års fotballting.

– Vi har lange tradisjoner om å ta vanskelige og omdiskuterte saker til tinget. Vi i forbundsstyret går inn i dette med et helt åpent sinn. Vi legger ingen føringer og har et oppriktig ønske om å ha en transparent prosess, sa Klaveness.

– En innstilling fra toppklubber vil veie tungt, fortsatte fotballpresidenten.

Norges Fotballforbund har rettet kraftig kritikk mot måten supporterne i sommer har vist sin misnøye på. Det er blitt kastet tennisballer på banen i flere kamper, og i RBK-oppgjøret ble det også kastet en stor mengde med fiskekaker.

Powered by Labrador CMS