Fra venstre: prosjektleder i LIN Sulaksana Sivapatham, kursdeltaker Aruna Jaganathan, syinstruktør Mari Melilot, kursdeltaker Carmelin Kantigern, kursdeltaker Fikrije Mehmeti og kursdeltaker Hodan Yonis.

Den flerkulturelle organisasjonen LIN vant OXLO-prisen

«LIN har gjort en særlig innsats under korona-pandemien og la tidlig om sine tilbud og møteplasser for å dele smittevernråd og mobilisere innvandrere i informasjonsarbeidet».

Publisert

OXLO står for Oslo Extra Large – en by for alle og har siden 2001 symbolisert Oslo kommunes mangfolds- og integreringsarbeid. OXLO-prisen er på 50 000 kroner og deles ut i Oslo Rådhus. Vinneren av OXLO-prisen kåres på grunnlag av kandidater foreslått av publikum.

LIN (Likestilling, Inkludering og Nettverk) er en frivillig flerkulturell organisasjon som ble startet i 2009. Organisasjonen er dannet av kvinner og jobber for likestilling og inkludering av minoriteter.

Spredde informasjon om smittevern

Juryen begrunner tildelingen på denne måten:

LIN «er en frivillig flerkulturell organisasjon som aktiverer minoriteter til økt samfunnsdeltakelse, og bygger broer for å skape forståelse, dialog og toleranse mellom innbyggerne i storsamfunnet og minoritetene.

Her er LIN ute og spred informasjon om korona på Yougstorget.

LIN har gjort en særlig innsats under korona-pandemien og la tidlig om sine tilbud, sin kommunikasjon og sine nettverk og møteplasser for å dele smittevernråd og mobilisere innvandrere i informasjonsarbeidet.

Ansatte på LIN har skrevet innlegg i aviser og deltatt på dialogmøter med helsemyndigheter for å bekjempe stigmatisering av enkeltgrupper. I prosjektet ‘Munnbind med mening’ syr og selger kvinner i arbeidstrening munnbind. Brobyggere fra LIN står på stands i byen vår og informerer om smittevern og korona-hygiene».

Gjør en jobb for byen

Byråd for arbeid, integrering og sosiale tjenester, Rina Mariann Hansen, er glad for opplysningsarbeidet til LIN:

– Mangfoldet i Oslo er vår største styrke. Med årets OXLO-pris til organisasjonen LIN synliggjøres den innsatsen LIN og mange andre i minoritetsmiljøet har gjort og gjør for byens befolkning i kampen mot koronapandemien, sier Hansen.

Sykurs i regi av LIN.

Årets tre finalister var LIN – Likestilling, Inkludering og Nettverk, Tøyen Sportsklubb og bydel Gamle Oslo og nett-tv stasjonen NorSom (nominert sammen).

PS: Denne saken har du fått lese gratis. Vi håper at du syntes den var bra. Vi lever av og for oslofolk. Tegn et abonnement, slik at vi kan fortsette å lage god journalistikk som engasjerer og rører deg, der du lever. Til deg som allerede abonnerer, tusen takk.

Powered by Labrador CMS