Fra venstre: prosjektleder i LIN Sulaksana Sivapatham, kursdeltaker Aruna Jaganathan, syinstruktør Mari Melilot, kursdeltaker Carmelin Kantigern, kursdeltaker Fikrije Mehmeti og kursdeltaker Hodan Yonis.
Fra venstre: prosjektleder i LIN Sulaksana Sivapatham, kursdeltaker Aruna Jaganathan, syinstruktør Mari Melilot, kursdeltaker Carmelin Kantigern, kursdeltaker Fikrije Mehmeti og kursdeltaker Hodan Yonis.

Den flerkulturelle organisasjonen LIN vant OXLO-prisen

«LIN har gjort en særlig innsats under korona-pandemien og la tidlig om sine tilbud og møteplasser for å dele smittevernråd og mobilisere innvandrere i informasjonsarbeidet».

Publisert

OXLO står for Oslo Extra Large – en by for alle og har siden 2001 symbolisert Oslo kommunes mangfolds- og integreringsarbeid. OXLO-prisen er på 50 000 kroner og deles ut i Oslo Rådhus. Vinneren av OXLO-prisen kåres på grunnlag av kandidater foreslått av publikum.

LIN (Likestilling, Inkludering og Nettverk) er en frivillig flerkulturell organisasjon som ble startet i 2009. Organisasjonen er dannet av kvinner og jobber for likestilling og inkludering av minoriteter.

Spredde informasjon om smittevern

Juryen begrunner tildelingen på denne måten:

LIN «er en frivillig flerkulturell organisasjon som aktiverer minoriteter til økt samfunnsdeltakelse, og bygger broer for å skape forståelse, dialog og toleranse mellom innbyggerne i storsamfunnet og minoritetene.

Her er LIN ute og spred informasjon om korona på Yougstorget.
Her er LIN ute og spred informasjon om korona på Yougstorget.

LIN har gjort en særlig innsats under korona-pandemien og la tidlig om sine tilbud, sin kommunikasjon og sine nettverk og møteplasser for å dele smittevernråd og mobilisere innvandrere i informasjonsarbeidet.

Ansatte på LIN har skrevet innlegg i aviser og deltatt på dialogmøter med helsemyndigheter for å bekjempe stigmatisering av enkeltgrupper. I prosjektet ‘Munnbind med mening’ syr og selger kvinner i arbeidstrening munnbind. Brobyggere fra LIN står på stands i byen vår og informerer om smittevern og korona-hygiene».

Gjør en jobb for byen

Byråd for arbeid, integrering og sosiale tjenester, Rina Mariann Hansen, er glad for opplysningsarbeidet til LIN:

– Mangfoldet i Oslo er vår største styrke. Med årets OXLO-pris til organisasjonen LIN synliggjøres den innsatsen LIN og mange andre i minoritetsmiljøet har gjort og gjør for byens befolkning i kampen mot koronapandemien, sier Hansen.

Sykurs i regi av LIN.
Sykurs i regi av LIN.

Årets tre finalister var LIN – Likestilling, Inkludering og Nettverk, Tøyen Sportsklubb og bydel Gamle Oslo og nett-tv stasjonen NorSom (nominert sammen).

PS: Denne saken har du fått lese gratis. Vi håper at du syntes den var bra. Vi lever av og for oslofolk. Tegn et abonnement, slik at vi kan fortsette å lage god journalistikk som engasjerer og rører deg, der du lever. Til deg som allerede abonnerer, tusen takk.

Powered by Labrador CMS