Vålerenga snublet mot byrival MS i ettermiddag. Foto: André Kjernsli

Lillebror fra Manglerud har blitt litt større

Vålerenga kom bakpå helt fra start og hele kvelden ble en kamp om å ta igjen MS, som nok engang hadde stor glede av sine importspillere.

Sist lagene møttes fikk Vålerenga bank, men har siden det snudd trenden og står nå med fem strake seiere i GET-ligaen.

Gustav Berling, som har hatt suksess siden han kom VIF, møter gamle lagkamerater for første gang siden overgangen.

Vålerenga – Manglerud Star 2-4 (1-1, 1-1, 0-2). Mål: 1. periode: 0-1 (7.06) Kjetil Martinsen, 1-1 (11.45) Jonas Oppøyen. 2. periode: 1-2 (20.57) David Jonathan Booth (Corey Elkins), 2-2 (31.39) Jørgen Kvarud Karterud. 3. periode: 2-3 (44.38) Elkins (Craig Joseph Puffer), 2-4 (59.09) Elkins (Christer Simonsen). Utvisninger: Vålerenga 5 x 2 min., Manglerud Star 5 x 2 min.

Andrerekka skal stoppe MS

Vålerengas andrerekke med Jonas Oppøyen, Filip Gunnarsson og Magnus BrekkeHenriksen, har som hovedoppgave å nøytralisere den giftige nord-amerikanske rekka til MS. Dette er Brekke Henriksens første kamp etter et skadeavbrudd.

Det er andrerekka til VIF som skaper de første sjansene til hjemmelaget. Gunnarsson kommer gjennom i midten etter fem minutter, men avslutningen er ikke bra nok.

MS først i målprotokollen

Noen minutter senere kommer gjestene til en kontringsmulighet.

Kjetil Martinsen kommer gjennom på høyresiden, prøver å spille en tversoverpasning som endrer retning på skøyta til Villiam Strøm, og Steffen Søberg i Vålerenga-buret er helt utspilt. Og MS tar ledelsen i kampen.

Jonas Oppøyen kom alene med MS-keeperen to ganger i samme bytt, på det andre forsøket kom goalen. Foto: André Kjernsli

Midt i perioden i en periode der begge lag har fire spillere på isen, kommer Jonas Oppøyen alene med MS-keeper Ole Morten Furseth. Han velger å skyte, men burde nok ha sendt pucken videre til Gunnarsson.

Litt senere i samme bytt får Oppøyen nok en sjanse alene med keeper, og denne gangen setter han pucken i mål. 1-1 i Forum.

Gjestene hever seg

Hjemmelaget vinner skuddstatistikken 10-3 i åpningsperioden, så det er gjestene som har mest grunn til å være fornøyd med resultatet så langt.

Andre periode ble litt mer hektisk for Steffen Søberg i VIF-buret. Foto: André Kjernsli

Andreperioden viser gjestene seg fra en bedre side. Etter bare et minutts spill viser den nevnte super-rekka deres frem.

David Booth, som har vært god i kveld, setter pucken i mål etter pasning fra Corey Elkins. Gjestene er nok engang i føring.

Mer av spillet foregår i Engas sone nå, MS får flere gode sjanser, og nevnte Booth setter et skudd i tverrliggeren.

Roy Johansen rasende

Midtveis i perioden tar Vålerenga time-out, og trener Roy Johansen er rasende i båsen.

— Dere må jobbe mye hardere!, brøler han til gutta.

Om det er overhøvlingen fra Johansen som har effekt er ikke godt å si, men et par minutter senere er det i hvert fall klart for utlikning. Mye klabb og babb foran MS-målet ender med at Jørgen Karterud setter pucken i mål.

Det ble litt håndtering etter at VIF utlignet til 2-2. Foto: André KJernsli

Skuddstatistikken er også jevnere i denne perioden, 8-6.

I begynnelsen av tredje periode får Enga mulighet til å spille i overtall, men klarer ikke å benytte denne muligheten til å lede kampen for første gang.

MS tar ledelsen igjen

I stedet er det gjestene som nok en gang tar føringen i målprotokollen. Corey Elkins scorer etter pasning fra poengkongen i MS, Craig Puffer.

Klarer Vålerenga å utligne en tredje gang?

Det var til tider hektisk foran Vålerengaburet,. Foto: André Kjernsli

Da må de i hvert fall unngå utvisninger, men med drøyt åtte minutter igjen blir Gustav Berling utvist for goalie interference. I det påfølgende overtallet hamrer gjestene pucker på Steffen Søberg, men mål blir det ikke.

Tar ut keeper

Klokka går fort nå, og Iskrigerne begynne å få dårlig tid. Med snaut tre minutter igjen av perioden får Vålerenga nok en overtallsmulighet – en gyllen mulighet til å utligne.

Enga tar etter hvert også ut keeperen, og da går det som det ofte gjør – motstanderen setter pucken i det tomme buret. Nok engang er det Corey Elkins, han noterer seg dermed for sitt tredje målpoeng denne kvelden.

#47 Corey Elkins fastsatte sluttresultatet til 2-4. Foto: André Kjernsli

MS vinner kampen 4-2, og tar sin andre strake seier mot erkerivalen Vålerenga. Dette var en strek i regningen for Enga, som nå har to tøffe bortekamper mot Oilers og Storhamar før tabelljumbo Grüner kommer til Furuset Forum søndag om en uke.

Andreas Stene ble kåret til VIF sin bestemann, mens Kjetil Martinsen var best hos gjestene.