Skadene etter nattens massive vannlekkasje i kryset Møllergata og Youngs gate i Oslo sentrum var langt på vei reparert onsdag morgen. Foto: Heiko Junge / NTB scanpix
Massiv vannlekkasje da rør fra 1800-tallet sprakk i Møllergata
En vannlekkasje i i krysset Møllergata og Youngs gate førte til svært mye vann i gatene natt til onsdag, før lekkasjen ble stengt.
– Nødetatene jobber med å lokalisere hvor lekkasjen er, samt iverksette sperringer og omkjøringer, meldte politiet i Oslo først på Twitter klokka 3.16 natt til onsdag.
Ifølge Oslo politidistrikt så det ut til at vannet kom opp av bakken i krysset Møllergata og Youngs gate. Store mengder vann rant ned mot Storgata og tilstøtende gater. Kollektivtrafikken ble varslet og trafikanter bedt velge andre ruter, mens politiet sperret av Lybekkergata, Pløens gate, Dronningens gate og Storgata.
Det ble jobbet intensivt med å stanse lekkasjen og begrense skader og omfang, og kvart på fire meldte politiet at lekkasjen var stengt og vannmengden sterkt avtagende. Det viste seg å være et sprukket vannrør fra 1800-tallet som forårsaket vannmengdene.
Usikker grunn
Så snart lekkasjen var tatt hånd om kom neste utfordring: Vannmassene.
Youngs gate fra krysset Møllergata og om lag 100 meter i retning mot Storgata, er trolig sterkest rammet av lekkasjen.
– Inntil videre ansees grunnen under asfalten som potensielt ustabil. Før dette er undersøkt og eventuelt klarert, vil all trafikk bli sperret fra å kjøre i gaten, skriver politiet.
Litt etter klokka 4 kunne politiet imidlertid melde at Storgata og Nygata snart kunne åpnes, mens de fortløpende vil vurdere når det er forsvarlig å åpne flere gater.
Rant inn i kjellere
Politiet fikk også meldinger om at flere bygninger har fått til dels mye vann i kjellerne.
– Vekterfirmaer vil forsøke å ivareta og følge opp dette inntil videre, opplyser politiet.
– Det er trolig fare for at vann kan renne ned i kjellere, garasjeanlegg og lignende, og vi oppfordrer derfor gårdeiere og andre om inntil videre, forsøke å ivareta egne interesser. Alle relevante etater er varslet, og jobber med hendelsen.