Gang etter gang stilte mannen seg opp med brannslangen og lot vannet fosse ut. Foto: Ringnes Park Vest
Gang etter gang stilte mannen seg opp med brannslangen og lot vannet fosse ut. Foto: Ringnes Park Vest

Mens folk flest rasjonerte med vannet i sommervarmen, lot mannen vannet fosse fra brannslangen i time etter time

Gang på gang var det lekkasje i garasjeanlegget nederst på Sagene i Oslo. Til slutt gikk lederen av boligsameiet gjennom kameraovervåkingen. Til sin overraskelse oppdaget hun en mann som brukte brannslangen for å «vanne» garasjen – lenge.

Publisert

En håndfull ganger lurte mannen, som bor et annet sted i byen, seg inn i garasjeanlegget i Ringnes Park Vest i bydel Sagene. Der stilte han seg opp med brannslangen og lot vannet fosse ut i det tre etasjer store garasjehuset. Tusenvis av liter med vann rant ut.

Såpass mye vann strømmet ut fra de åpne slusene i brannslangen at Ringen kino, som ligger vegg i vegg, fryktet for oversvømmelse. Gang på gang gjentok lekkasjen seg. Etter at vaktmesteren i sameiet kommenterte at det var noe uorden på brannslangene, slo det lederen av sameiet at hun burde ta en titt på overvåkningsvideoene.

Måtte tilkalle sugebil

Da fikk hun se akkurat hva som skjedde. En mann går resolutt bort til slangene og setter vannet på full guffe. Deretter stiller han seg opp og lar vannet flomme ut. En rørlegger sameiet bruker anslår at rundt 2500 liter vann renner ut av slangen per time.

Tre av gangene måtte beboerne tilkalle sugebil. To av gangene gikk sikringene, og en elektriker måtte innfinne seg.

Tusenvis av liter med vann rant nedover i garasjehuset etter "vanningen". Foto: Ringnes Park Vest
Tusenvis av liter med vann rant nedover i garasjehuset etter "vanningen". Foto: Ringnes Park Vest

Fulgte etter mannen med politiet på øret

Tilfeldigvis dumpet lederen av sameiet, Marianne Husum, over mannen på en benk inne på boligområdet. Hun gjenkjente ham fra videoovervåkingen. Da bestemte hun seg for at nå skulle han stoppes.

– Jeg ringte vektertjenesten til sameiet og til politiet. Med politiets operasjonssentral på øret, fulgte jeg etter ham. Etter hvert oppdaget han at jeg fulgte etter. Mannen smelte igjen porten til sameiet foran meg og skyndte seg vekk. Men jeg hang på, sier Marianne Husum.

Lederen av sameiet Ringnes Park Vest, Marianne Husum, tok opp forfølgelsen etter mannen som sto bak lekkasjene. Foto: Privat
Lederen av sameiet Ringnes Park Vest, Marianne Husum, tok opp forfølgelsen etter mannen som sto bak lekkasjene. Foto: Privat

Han gikk rolig først, deretter fortere og fortere. Til slutt løp han, men med lederen av sameiet 15 meter bak. Etter ca. et kvarter innfant politiet seg og anholdt mannen.

– Latterlig at vi sparte på vannet

Mannen viste seg å være en kjenning av politiet og hadde flere kriminelle forhold knyttet til seg. Han innrømte raskt at han sto bak «vanningen», og politiet har opprettet en straffesak. Foreløpig er mannen ilagt besøksforbud til garasjen i Ringnes Park Vest i et halvt år. Sannsynligvis kommer saken også opp for retten.

Besøksforbudet er begrunnet slik: «Det er grunn til å tro at mannen ellers vil begå en straffbar handling overfor eller begå ordensforstyrrelser som er særlig belastende for beboere og besøkende av Ringnes Park Vest sameie og brukere av deres garasjeanlegg».

– Hvorfor han følte et behov for å gjøre dette, er vel nærmest umulig å forstå for andre. Det virker nesten latterlig at vi i sameiet har spart på vannet og gått med bøtter av vann til blomsterkassene våre samtidig som dette skjedde, sier Husum.

Powered by Labrador CMS