Fire av fem bestilte juletallerken med ribbe, pølse og medisterkaker, eller kveite, i stedet for Oslo kommunes vegetariske alternativ, stekt selleri, til julebordet. Foto: Gorm Kallestad / NTB scanpix

Nesten halvparten bestilte kjøtt ved Rådhusets vegetariske julebord

Oslo rådhus arrangerte fredag julebord, hvor hovedretten besto av bakt selleri. Men fire av fem bestilte i stedet juletallerken eller kveite.

Publisert

Det ble mange reaksjoner da nyheten kom om at Oslo rådhus sitt julebord ville arrangeres med vegetarisk hovedrett på menyen. Byråd for miljø, Lan Marie Berg (MDG), sa hun mente dette var en god start på å gjøre Oslo mer vegetarisk.

– Å gjøre julebordet vegetarisk er en god start, skrev byråden i en epost til VG.

Juletallerken mest populært

Men så vegetarisk som Berg ønsket ble ikke julebordet. Som en del av påmeldingsskjemaet hadde de ansatte og politikerne mulighet til å velge to alternative retter, i tillegg til stekt selleri; kveite og juletallerken.

Mens 68 valgte sellerien, valgte 118 kveite og 155 juletallerken, får Nationen opplyst.

Det vil si at 45 prosent av dem som var på julebordet, valgte alternativer med kjøtt. Tallerkenen inneholdt både ribbe, pølse og medisterkaker.

En god start

MDG er likevel fornøyd.

– At over en av fem velger et vegansk alternativ, og at enda flere velger fisk, er en god start. Men jeg har stor forståelse for at det tar tid å endre matvaner man har tilegnet seg over et langt liv, og særlig jula er en tradisjonsbundet tid, sier byrådssekretær for miljø- og samferdsel Sindre Buchanan (MDG) til Nationen.

Powered by Labrador CMS