Drap knivstukket Grefsen 2017
Den drepte fraktes ut fra boligen på Grefsen i juli 2017. Ektefellen ble dømt til 13 år og seks måneder i tingretten. Men før ankesaken i lagmannsretten hevder kvinnen at hun drepte mannen i nødverge. Foto: Audun Braastad / NTB scanpix

Kvinne hevder hun drepte ektemann på Grefsen i nødverge

En 51 år gammel kvinne møter mandag i Borgarting lagmannsrett, tiltalt for å ha drept ektemannen på Grefsen. Kvinnen hevder hun handlet i nødverge.

Drapet skjedde seint om kvelden 11. juli 2017. Kvinnens ektemann ble påført to knivstikk, ett i halsen og ett i brystet. Han ble erklært død på stedet like etter at nødetatene kom til stedet.

Barn tilstede i huset

Kvinnens tenåringsbarn var til stede i boligen da drapet skjedde. Det var også en av dem som varslet nødetatene. Da drapet ble behandlet i Oslo tingrett i fjor høst, ble kvinnen dømt til fengsel i 13 og et halvt år.

Krimtekniker drap Grefsen
Politiet på jobb etter knivdrapet i huset på Grefsen i juli 2017. Foto: Audun Braastad / NTB scanpix

Kvinnen har innrømmet at det var hun som knivstakk mannen, men har hevdet at hun gjorde det i nødverge. Derfor anket hun dommen fra tingretten.

Drept da han kom fra jobb

I tingretten forklarte hun at paret hadde kranglet tidligere på dagen før drapet skjedde, men at de hadde avsluttet kranglingen.

Mannen hadde vært på jobb om kvelden, men da han kom hjem, oppsto det en ny krangel som endte med knivstikkene.

Kvinnen er norsk statsborger. Hennes ektefelle kom fra et afrikansk land.

Ankesaken går i Borgarting lagmannsrett fra 3. til 11. juni.

MELD DEG PÅ NYHETSBREVET VÅRT

Kommentarer