Romvesen foran Oslo skatehall på Voldsløkka. Illustrasjon: Stav & Skjelbreia / Oslo kommune
Romvesen foran Oslo skatehall på Voldsløkka. Illustrasjon: Stav & Skjelbreia / Oslo kommune

En stor statue av et romvesen skal plasseres foran Oslo skatehall

Et romvesen skal vokte over Oslo skatehall på Voldsløkka. – Jeg pleier å si at vi vil gi folk kunst rett i fleisen, sier kulturbyråd Rina Mariann Hansen (Ap).

Publisert

– I Oslo spiller kunst en viktig rolle som landemerker i bystrøkene, det bygger identitet og er noe folk husker. Vi har Oksefontenen på Torshov, Ulvetrappa på Ila, Eventyrbrua på Grünerløkka og mange flere. Disse er alle fra sin tid, og den grønne mannen utenfor skatehallen er kunst fra vår tid. sier kultur- og idrettsbyråd Rina Mariann Hansen (Ap) til Sagene Avis.

I følge prosjektbeskrivelsen skal romvesenet, som er laget av kunstnerduoen Stav og Skjelbreia, stå på asfalten. Både besøkende og forbigående skal blir møtt av et stort og uforventet grønt vesen, som står tilfreds med åpne armer ved inngangspartiet til Oslo Skatehall — som ligner litt på et romskip.

Den skal være imøtekommende, og med et lite smil, men ikke minst med «en dramatisk opplysning om natten».

Romvesenet fødes. Foto: Stav & Skjelbreia
Romvesenet fødes. Foto: Stav & Skjelbreia

Kunst i fleisen

Byråd Hansen fortsetter til Sagene Avis:

– Byrådet vil at folk skal få oppleve kunst der de er. Vi fikk nettopp en undersøkelse som viser at åtte av ti i byen er positive til kunst i våre offentlige rom, og også blant dem som sier de ikke er interessert i kunst er det god stemning for felleskunsten vår. Jeg pleier å si at vi vil gi folk kunst rett i fleisen!

Mer fra prosjektbeskrivelsen:

«Ved inngangspartiet til skatehallen står en uforventet, vennlig og imøtekommende figur. Et stort grønt romvesen med åpne armer og et lite smil, ønsker alle velkommen til Oslo Skatehall. Romvesenet er tenkt 3,2 meter høy, rundt to ganger så høyt som et voksent menneske. Skulpturen blir utført i glassfiber og epoxy med et indre stålskjelett og avsluttet med en robust 2-komponent lakkering. Den har et detaljenivå som gir et realistisk utseende. Øyne blir utført i et eget glassklart materiale.»

Romvesenet er forøvrig titulert EXTRA. Tenk E.T. eller Extra-Terrestrial – utenomjordisk vesen.

Illustrasjon: Stav & Skjelbreia / Oslo kommune
Illustrasjon: Stav & Skjelbreia / Oslo kommune
Powered by Labrador CMS