Jon Carlsen
Den nye toppsjefen i Bolibygg skal erstatte tidligere administrerende direktør Jon Carlsen, som gikk av før jul. Foto: Anine Johnsen / Boligbygg

Kriserammede Boligbygg søker en trygg og samlende leder. Se søkerlisten

Boligbygg har det siste året oftest blitt nevnt i samme åndedrag med ordene korrupsjon, lovbrudd og ekstremt dårlig styring. Før jul gikk administrerende direktør Jon Carlsen av som sjef.

Nå søker det kommunale foretaket etter en ny toppsjef. Den nye administrerende direktøren i Boligbygg Oslo KF «skal ha en pådriverrolle i forhold til utvikling av organisasjonen. Dette innebærer at strategiske og analytiske evner vil være viktig, men det må kombineres med beslutningsevne og handlekraft», står det i stillingsutlysningen.

Den nye direktøren sitter på stor makt. Kommunalt eide Boligbygg forvalter og leier ut Oslos kommunale boliger. Foretaket har over 11 000 boliger, hvor det bor ca. 25 000 mennesker. Med en million kvadratmeter boligareal er Boligbygg Norges største utleier av boliger.

Konkurser, renovering og megling

Blant søkerne er:

Vitalis Pavlovas som i dag er instituttleder ved OsloMet, på institutt for bygg- og energiteknikk. Han har en doktorgrad i energi og miljø fra Chalmers tekniska högskola i Göteborg.

Blant søkerne er også seniorrådgiver og daværende styreleder Lloyd Fredrik Klüwer. Han var så uheldig å se restauranten sin, Fabel, gå konkurs gå med fem millioner kroner i Fredrikstad. Daglig leder Hogne Røisheim gikk på sin side dundrende konkurs med 37,8 millioner i Setskog Hus og Hytter AS. Mens konsernsjef Harald Rafdal, gikk på en kjempesmell med RenoNorden, som driver søppelhenting og renovering.

En annen kandidat er eiendomsdirektør Ragnar Slaastad Studsrød, i Asker kommune. Også rådmann i Ulstein kommune, Einar Vik Arset, tar gjerne direktørjobben i Boligbygg. Det samme vil meglertopp Odd Nymark i Eiendomsmegler 1.

Søkerlisten

Stillingen utlyses med et åremål på seks år, som kan forlengelse én gang, og fristen gikk ut 17. mai. Blant de 20 søkerne er kun 1 kvinne. Resten er menn fra Oslo-området. Her er søkerlisten:

Søkerliste
Her er søkerlisten til jobben som administrerende direktør i Boligbygg Oslo KF.

MELD DEG PÅ NYHETSBREVET VÅRT

Kommentarer