Ni personer er koronasmittet på en avdeling ved Uranienborghjemmet. Fire av dem er beboere mens fem er ansatte.
Ni personer er koronasmittet på en avdeling ved Uranienborghjemmet. Fire av dem er beboere mens fem er ansatte.

Koronasmitte på Uranienborg-hjemmet. Også andre sykehjem i Oslo har fått inn smitte i jula

Etter å ha hatt kontroll på koronasmitte, kommer nyheten om ny smitte ved Uranienborghjemmet og andre sykehjem i Oslo på verst tenkelig tidspunkt. Planen var å vaksinere beboere før en smitteoppblomstring.

Publisert

– Det kom et par tilfeller nå rett før julaften, og så har vi sett ytterligere økning nå etter romjulshelgen, sier direktør for samfunnskontakt Henrik Mevold i sykehjemsetaten til VG.

Nyheten kommer samme dag som sykehjemsetaten og helseetaten i Oslo satte i gang omfattende vaksinering av beboere på sykehjem. Siden i sommer har det vært så og si ingen koronasmitte ved sykehjemmene i hovedstaden.

Ni smittet ved samme avdeling

Ved Uranienborghjemmet er det til nå registrert ni personer med koronasmitte bare på en avdeling. Fire av dem er beboere og fem smittede er ansatte.

Uranienborghjemmet er satt opp i den neste sykehjems-puljen for vaksinering av beboere. Nå er situasjonen uklar, og det kan bli endringer i vaksinasjonsplanene ved Uranienborghjemmet og andre sykehjem med smitteoppblomstring.

— Det som er viktig nå er å få kontroll på den situasjonen som er der, og hindre at smitten sprer seg videre. Deretter må man gjøre vurderinger rundt vaksinering når det nærmer seg, sier Mevold.

Stenges for besøk til over nyttår

Som et føre var-tiltak for å få kontroll har kommunen besluttet at alle de ansatte på sykehjemmet nå skal testes.

— Vi har i dag fått bistand av ambulerende testbuss og testet over 50 ansatte som var på jobb. Sykehjemmet blir stengt for besøk inntil over nyttår i første omgang, til vi har full oversikt igjen, sier Mevold til VG.

De fem sykehjemmene der det nå er startet vaksinering er; Cathinka Guldberg senteret, Ellingsrudhjemmet, Lillohjemmet, Vinderen bo- og servicesenter og Økernhjemmet. Det foreligger ikke opplysninger om smitteutbrudd ved noen av disse fem sykehjemmene.

Powered by Labrador CMS