De strengeste tiltakene siden 12. mars er innført i Oslo og ti andre kommuner i det sentrale østlandsområdet.
De strengeste tiltakene siden 12. mars er innført i Oslo og ti andre kommuner i det sentrale østlandsområdet.

–Ikke kryss kommunegrensene. Oslofolk må ikke dra til Bærum og handle, ber ordfører

– Folk må ikke dra til nabokommunen for å benytte seg av tilbud som er stengt i deres egen hjemkommune, anmoder helseminister Bent Høie (H).

Publisert

Regjeringen har besluttet å innføre en storstilt nedstengning i ti kommuner i Oslo-området. Matbutikker, apotek og bensinstasjoner er åpne, men andre butikker vil være stengt.

Les også: Koronatiltakene i Oslo blir strengere enn de var i mars. Skal gjelde fra klokka 12 i dag

Vinmonopolet stengt fra morgenen

Selv om tiltakene ikke settes i verk før klokka 12 lørdag, valgte Vinmonopolet å ikke åpne sine butikker i Oslo i dag.

«Som følge av at Regjeringen har besluttet å stenge ned deler av Oslo-regionen vil 46 av våre butikker holde stengt fra i dag lørdag 23. januar, frem til og med lørdag 30. januar», skriver Vinmonopolet på nettsidene sine. Listen over utsalg som er stengt inneholder alle osloavdelingene.

Vil unngå spredning

– Jeg vil innstendig be alle som bor i området om å ikke reise til andre områder for å benytte seg av tilbud som er stengt i egen kommune. Alt dette gjør vi for å hindre smitte, sa Høie.

– Du kan være smittet uten å vite det. Reiser du ut, kan du bidra til det vil ønsker å unngå, nemlig at denne muterte varianten sprer seg til andre kommuner, sa han.

Han la til at man ikke kan utelukke at viruset har spredd seg til andre deler av landet også.

Bærum har lange polkøer

Kriseledelsen i Bærum er lørdag i møte for blant annet å vurdere tiltak rundt vinmonopol og kjøpesentre. Det er allerede lange køer utenfor polene i kommunen.

– Kjøpesentrene i Oslo stenges ned med de utfordringene det gir for mobilitet og innbyggere som krysser grensene. Men Høie har vært knalltydelig på at innbyggere i Oslo og Follo ikke må bevege seg ut av kommunene for å nyttiggjøre seg av tilbud andre steder, sier ordfører Lisbeth Hammer Krog (H) til Budstikka.

Bærum-tiltak på dagen nivå

Både lokalavisa og Aftenposten skriver at det allerede har oppstått lange køer utenfor vinmonopolene i kommunen.

– Vinmonopolet oppfordrer alle til å følge dette budskapet og at de følger myndighetenes smitteverntiltak lojalt, sier kommunikasjonssjef Jens Nordahl i Vinmonopolet til VG.

Ordfører Lisbeth Hammer Krog forteller at kommunen vil anbefale å være på nivå fire, som langt på vei er de tiltakene Bærum har i dag.

Powered by Labrador CMS