Etter å ha eksponert seg for korona, gikk helsesekretæren rett på jobb med en rekke pasienter.
Etter å ha eksponert seg for korona, gikk helsesekretæren rett på jobb med en rekke pasienter.

Helsesekretær i Oslo dømt for nærkontakt med pasienter i 153 tilfeller

En helsesekretær ansatt ved et fastlegekontor i Oslo er i tingretten dømt til ubetinget fengsel i 24 dager for tre perioder med karantenebrudd.

Publisert

Kvinnen i 20-årene besøkte kjæresten i England ved tre anledninger da landet ble ansett som rødt, og hun gikk rett tilbake på jobb etterpå.

Ifølge dommen hadde hun nærkontakt med pasienter i mer enn 153 dokumenterte tilfeller. Det gjaldt blant annet blodprøver, EKG og influensavaksiner.

Særdeles skjerpende

Aktor Karianne Worren mente det var særdeles skjerpende at kvinnen jobbet som helsesekretær på et fastlegekontor, og det var retten enig i.

I alt var det snakk om 21 karantenebrudd i løpet av tre perioder.

Kvinnens sjef varslet om karantenebruddene, og senere er kvinnen blitt sagt opp.

Kjente ikke reglene

Kvinnen erkjente karantenebruddene, men mente hun ikke kunne dømmes for å ha handlet forsettlig ettersom hun ikke kjente reglene. Sjefen hennes bestrider at kvinnen ikke var klar over reglene for karantene ved innreise.

Fengselsstraffen er i tråd med aktors påstand, opplyser Oslo politidistrikt i en pressemelding.

PS: Denne saken har du fått lese gratis. Vi håper at du syntes den var bra. Vi lever av og for oslofolk. Tegn et abonnement, slik at vi kan fortsette å lage god journalistikk som engasjerer og rører deg, der du lever. Til deg som allerede abonnerer, tusen takk.