Politiet ilegger nå bøter når folk fester i større grupper innvendig.
Politiet ilegger nå bøter når folk fester i større grupper innvendig.

Festarrangør i Oslo får 10.000 kroner i koronabot. Se liste over hvor store bøter som gis

Oslopolitiet har ilagt en arrangør av en privat fest i Oslo 10.000 kroner i bot etter at mer enn 10 personer var til stede.

Publisert Sist oppdatert

Politiet opplyser at de på kvelden fredag 6. november fikk melding om støy fra en leilighet i Oslo, hvor det også skulle være et stort antall festdeltakere til stede. Da politiet kom, traff de flere personer inne i leiligheten og noen på vei ut av.

– Det viste seg at det var blitt avholdt en fest med flere enn ti personer i leiligheten, skriver politiet i en pressemelding.

Identifiserer festdeltakerne

Arrangøren av festen ble ilagt 10.000 kroner i bot for å ha brutt forbudet mot private sammenkomster med mer enn ti personer.

Politiet sier at de også kan straffeforfølge deltakerne, og at de nå jobber med å identifisere dem som var til stede på den aktuelle festen.

Politiet har tidligere varslet at de vil bli strengere i å følge opp de lokale koronaforskriftene i hovedstaden, og tirsdag gikk de ut med en liste over bøtesatser for smittevernbrudd.

Tidligere er det først og fremst brudd på karantenereglene som er blitt straffeforfulgt, men nå kan politiet også slå ned på festdeltakere og folk som ikke bruker munnbind.

Her er bøtesatsene

  • 20.000 kroner for brudd på karantene- eller isolasjonsplikt: Dette gjelder både dersom man har vært i utlandet, i nærkontakt med smittet eller dersom man selv er smittet.
  • 2.000 kroner for brudd på plikt til å bruke munnbind på kollektivtransport når det ikke er mulig å holde en meters avstand til medreisende.
  • 2.000 kroner for brudd på plikt til å bruke munnbind i butikker, i fellesarealene på kjøpesentre, på serveringssteder, i tros- og livssynshus og i lokaler for kultur-, sports- og fritidsaktiviteter, når det ikke er mulig å holde en meters avstand ut over kortvarige passeringer til andre enn husstandsmedlemmer.
  • 10.000 kroner for å arrangere fest med flere enn ti deltakere eller for å arrangere fest på et sted som er så lite at man ikke klarer å holde 1 meters avstand.
  • 5.000 kroner for å delta på slike fester. Ved grove brudd kan bøtesatsen dobles.
  • 20.000-50.000 kroner for brudd på forbudet mot å skjenke alkohol på serveringssteder

PS: Denne saken har du fått lese gratis. Vi håper at du syntes den var bra. Vi lever av og for oslofolk. Tegn et abonnement, slik at vi kan fortsette å lage god journalistikk som engasjerer og rører deg, der du lever. Til deg som allerede abonnerer, tusen takk.