Gult nivå og jevnlig testing gir rom for barnehagene og skolene til å tilpasse tilbudet ut fra smittesituasjonen lokalt, mener skolebyråd Sunniva Holmås Eidsvoll.
Gult nivå og jevnlig testing gir rom for barnehagene og skolene til å tilpasse tilbudet ut fra smittesituasjonen lokalt, mener skolebyråd Sunniva Holmås Eidsvoll.

Oslo fortsetter med strengere regler for skolene enn ellers i landet

Barnehager og grunnskolen i Oslo fortsetter med gult nivå fra mandag 24. januar. Videregående skole og voksenopplæringen fortsetter på grønt nivå.

Publisert

– Vi gjør kontinuerlige vurderinger om det er grunnlag for endringer, sier Sunniva Holmås Eidsvoll, byråd for oppvekst og kunnskap.

Da regjeringen kom med nye nasjonale smittetiltak 14. januar ble det understreket at kommunene må gjøre egne vurderinger av situasjonen lokalt og sette tiltaksnivået deretter. – Det vil bli gjort nye vurderinger neste uke, sier Holmås Eidsvoll i en pressemelding.

Kraftig smitteøkning

Det er en kraftig økning i smitte, også i barnehager og skoler, og FHI har varslet at vi må forvente enda høyere smittetall fremover.

– Smittetallene skaper en usikkerhet og stor belastning på barnehager og skoler, ikke minst på grunn av det kan bli veldig høyt fravær mange steder. Gult nivå og fortsatt jevnlig testing bidrar til å begrense smittespredningen og gir rom for barnehagene og skolene til å tilpasse tilbudet ut fra smittesituasjonen lokalt, mener byråden.

Håper på grønt

Regjeringen stiller for tiden ikke noe krav om gult nivå, men lar dette være en lokal beslutning. Men også Trondheim, Asker, Bærum, Lillestrøm og Drammen er for tiden på gult nivå.

– Jeg håper vi kan gå over til grønt nivå så raskt som mulig. Vi følger nøye med på konsekvensene av de nasjonale reglene og anbefalingene samt smittesituasjonen i Oslo.

Powered by Labrador CMS