Helsebyråd Robert Steen (Ap) oppfordrer oslofolk om å følge smittevernreglene.

Helsebyråd Robert Steen advarer Oslo-borgere mot å reise til utlandet

Helsebyråd Robert Steen (Ap) er bekymret over at folk ikke holder avstand til hverandre og planlegger utenlandsturer.

Publisert

– Jeg vil appellere til alle i Oslo om å følge UDs reiseråd. Er det en sommer du bør bli hjemme i Oslo, så er det nå, sier han til Dagsavisen.

Steen minner om at koronaviruset ikke er bekjempet.

– Det er fortsatt smitte her i byen. Vi har fått noe smitte tilbake til sykehjemmene. Og Oslo har 70 prosent av de nysmittede. Det betyr at vi fortsatt må forholde oss til smittevernreglene, sier Steen.

Helsebyråd Robert Steen (Ap) ber alle i Oslo om å følge UDs reiseråd og om å bli hjemme i Oslo i ferien. Foto: Fredrik Hagen / NTB scanpix

Ta ansvar

Helsebyråden mener han ser flere eksempler i hovedstaden på folk som ikke tar korona så alvorlig lenger og mener det har en smitteeffekt.

– Det blir en slags kulturell konsekvens. Når man ser andre som ikke følger regler og råd, så gjelder det heller ikke deg selv. Da er det viktig at vi alle tar et ansvar og gir hverandre påminnelser om å ta hensyn, sier Steen

Han håper nå en kampanje fra kommunen og Helsedirektoratet vil minne folk på å holde en meters avstand og opprettholde god hygiene.

PS: Denne saken har du fått lese gratis. Vi håper at du syntes den var bra. Vi lever av og for oslofolk. Tegn et abonnement, slik at vi kan fortsette å lage god journalistikk som engasjerer og rører deg, der du lever. Til deg som allerede abonnerer, tusen takk.

Powered by Labrador CMS