Oslos byrådsleder Raymond Johansen (Ap) og helsebyråd Robert Steen (Ap) (t.v.) på tirsdagens pressekonferanse om nye koronatiltak.

Frisører og tannleger vurderes stengt i Oslo. – Vi har sett hva andre har gjort

I Oslo vurderes det nå om det er nødvendig å stenge også frisørsalonger og tannlegekontorer for å stanse smitten.

Publisert

Så sent som tirsdag innførte Oslo kommune nye, strenge tiltak, men dersom tiltakene ikke er tilstrekkelige for å snu smittetrenden, kan frisører, tannleger og fysioterapeuter stå for tur, sier helsebyråd Robert Steen (Ap) til VG.

– Oslo har ligget høyt oppe i Europa når det gjelder byer det er naturlig å sammenligne seg med. Samme størrelse, samme kompleksitet, samme mobilitet inn og ut av byen både innenlands og utenlands. Vi har sett hva andre har gjort, når de har vært i tilsvarende situasjon. Det er den veien man må se hvis man skal gjette hva som står igjen, sier Steen.

Les også: Statsministeren på vandring i folketomme oslogater: – Det er jo vondt

Enda mer inngripende tiltak

Han er klar på at enda mer inngripende tiltak for å redusere mobilitet og kontakt mellom mennesker er neste skritt dersom smitten fortsetter å øke og belastningen på sykehusene blir for stor.

– Det kan være alt mulig, fra å stenge én-til-én-tjenester som frisører, tannleger, fysioterapeuter, blomsterhandlere, og så videre. Det er den type aktiviteter som man da må se på, det er jo det som står igjen.

Powered by Labrador CMS