Byrådsleder Raymond Johansen orienterer om koronasituasjonen i Oslo og tiltak gjennom sommeren. Folk bør fortsette å jobbe hjemme, sa han på pressekonferansen i dag.
Byrådsleder Raymond Johansen orienterer om koronasituasjonen i Oslo og tiltak gjennom sommeren. Folk bør fortsette å jobbe hjemme, sa han på pressekonferansen i dag.

Oslo opprettholder råd om hjemmekontor ut august – ikke plass i kollektivtrafikken

– Vi kan ikke ha stappfulle busser og trikker, sier byrådsleder Raymond Johansen, som oppfordrer folk til å jobbe hjemme fram til august.

Publisert Sist oppdatert

Byrådsleder Raymond Johansen sier nedstengningen har gitt ønskede resultater, men at en gradvis gjenåpning fortsatt er nødvendig.

– Vår plan for sommeren er å fortsette i samme spor, og vi opprettholder nivå 3 i Oslo kommune med sentral kriseledelse, sier Johansen.

– Flest mulig bør jobbe hjemme fram til midten av august, oppfordrer Johansen.

Varsler økonomisk krise

Byrådsleder Raymond Johansen er fornøyd med kontrollen over smittespredning i Oslo, men varsler nå om en langvarig økonomisk krise.

– Det har vært krevende, men byen vår begynner å ligne på seg selv, sier Johansen om gjenåpningen av Oslo etter måneder med koronatiltak.

Oslo er fylket i Norge med høyest arbeidsledighet. Nå sier Johansen at han forventer at arbeidsledigheten vil gå ned, men at faren er høy for at det er lenge til den vil være på nivå med før koronakrisen.

– Vi er nå i ferd med å gå fra en helsekrise til en økonomisk krise med høy arbeidsledighet, sier byrådslederen.

PS: Denne saken har du fått lese gratis. Vi håper at du syntes den var bra. Vi lever av og for oslofolk. Tegn et abonnement, slik at vi kan fortsette å lage god journalistikk som engasjerer og rører deg, der du lever. Til deg som allerede abonnerer, tusen takk.