Byrådsleder Raymond Johansen under en pressekonferanse i Oslo rådhus om koronasituasjonen i Oslo.
Byrådsleder Raymond Johansen under en pressekonferanse i Oslo rådhus om koronasituasjonen i Oslo.

Oslo-byrådet oppfordrer flest mulig til å jobbe hjemmefra og setter inn vakter i byens parker

Oslo kommune oppfordrer alle arbeidsgivere til å fortsette med hjemmekontor for å redusere koronasmitten. Oslo-byrådet mener også regjeringen bør revurdere om skjenketidene fungerer etter hensikten.

Publisert Sist oppdatert

Byrådsleder Raymond Johansen (Ap) la i dag fram en rekke tiltak for å sikre kontrollen med koronasmitten i hovedstaden.

Oslo kommune vil videreføre hjemmekontor for alle som kan jobbe hjemmefra, opplyste Johansen på en pressekonferanse. Han oppfordret både private og offentlige arbeidsgivere i byen til å gjøre det samme. Han ba også om fleksible arbeidstider og rullering av når folk er på jobb.

– Vi trenger festvett

Politiet skal slå ned på bruk av alkohol i parkene, slår byrådsleder Raymond Johansen i Oslo fast. Kommunen vil sette inn egne vakter i parkene.

– Vi kan ikke ha russetreffaktige tilstander i Oslo nå. Det vi trenger er festvett, sa Johansen på en pressekonferanse tirsdag, der Oslo kommune la fram en lang rekke tiltak for å bremse den siste tidens oppblomstring av koronasmitte.

Dyr øl

Samme dag hadde byrådslederen et møte med politiet.

– Det er ikke lov å drikke alkohol på offentlig sted. Politiet forsikret meg i dag om at de vil slå ned på dette. Den ølen du konsumerer i parken, kan bli svært dyr, advarer Johansen.

Bør revurdere skjenketidene

Oslo-byrådet mener også regjeringen bør ta en ny vurdering av beslutningen om å stenge alkoholservering på utesteder ved midnatt.

Johansen sier han forstår at det er et ønske om å bremse alkoholservering. Men han stiller spørsmål ved om dette er riktig vei å gå.

Fungerer skjenketidene?

– Jeg ønsker en dialog om begrensninger i skjenketider fungerer etter hensikten, sa Johansen på en pressekonferanse om smittevernsituasjonen i Oslo tirsdag.

Han uttrykte bekymring for at folk flytter seg fra utesteder til parker og privatfester.

Munnbind på buss, bane og trikk

Byrådslederen ønsker også at det skal komme en anbefaling om påbud om munnbind i kollektivtransporten.

Oslo vil ikke innføre råd om bruk av munnbind på kollektivtransport uten at det foreligger en nasjonal anbefaling, men ønsker at en slik anbefaling skal komme.

Ønsker munnbind

– Vår holdning er klar. Vi ønsker at det kommer nasjonal anbefaling om bruk av munnbind på kollektivtransporten, sier Johansen.

Han sier videre at det med en slik anbefaling også bør være et system som sikrer at alle får tilgang til gratis munnbind.