Ingen nye lettelser i koronatiltakene i Oslo denne uka

Byrådet i Oslo har torsdag bestemt at det ikke gjøres noen endringer i koronatiltakene denne uka. På tirsdag vil byrådet gjøre en ny vurdering av situasjonen.

Publisert

Byrådet har signalisert at de ville vurdere forbudet mot flere enn to gjester denne uken.

På grunn av smittesituasjonen har byrådet besluttet å videreføre dette forbudet, men det vil vurderes på nytt til uka, skriver kommunen i en pressemelding.

– Det er ingen tvil om at smittesituasjonen i Oslo fortsetter å være alvorlig. Selv om tallene går ned, hadde vi over 1100 smittede i Oslo forrige uke, og smittetallene ligger omtrent på samme nivå denne uka. Det er på høyde med toppene i de tidligere smittebølgene i november og januar, sier byrådsleder Raymond Johansen (Ap).

– Antallet innlagte har gått noe ned, men det er fortsatt over 100 innlagte koronapasienter i Oslo og på Ahus. Samlet sett vurderer vi situasjonen til å være så alvorlig at vi foreløpig ikke gjør nye lettelser i tiltakene nå.

Ny vurdering tirsdag til uka

Byrådet vil gjøre en ny vurdering i situasjonen tirsdag 27. april, som vil offentliggjøres i en pressekonferanse samme dag. Da vil det bli kjent hvilke tiltak som gjelder i Oslo første halvdel av mai.

– Vi ikke må snuble på oppløpssiden og åpne for mye for tidlig. Når situasjonen tillater det, vil gjenåpningen av Oslo fortsette, men da må vi være sikre på at det er trygt. Det avhenger av smittesituasjonen, antall innlagte og antall vaksinerte. Nå er det aller viktigste å få presset smitten ytterligere ned, slik at vi har større sjanse for en varig gjenåpning, uten å risikere å måtte stenge ned igjen, sier Raymond Johansen.

VårtOslo har nylig utviklet en app for avisen. iPhone-brukere kan laste ned appen i App Store. Alle andre brukere kan laste den ned i Google Play.

Powered by Labrador CMS