Byrådsleder Raymond Johansen er bekymret for smitteøkningen.
Byrådsleder Raymond Johansen er bekymret for smitteøkningen.

Høyeste smittetall i Oslo siden november – byrådslederen er bekymret

I hovedstaden er smittetallet det høyeste på over tre måneder. Raymond Johansen er bekymret for smitteøkningen og peker på at de strenge tiltakene ligger fast.

Publisert

Det siste døgnet er det registrert 231 nye koronasmittede i Oslo. Ikke siden 19. november har tallet vært like høyt, og hovedstaden har mer eller mindre vært stengt like lenge.

– Oslo har de strengeste tiltakene i landet, det har vi hatt lenge og det vil vi fortsette med. Derfor har vi hatt god kontroll over smittesituasjonen, sier byrådsleder Raymond Johansen (Ap).

– Men jeg er bekymret over den økende smitten nå, spesielt fordi mange trolig har det muterte viruset, sier han.

Stovner på topp

Smitteøkningen det siste døgnet er 80 flere enn dagen før. Det er også dobbelt så mange som snittet den siste uken, som var på 115 smittede per dag. Samme dag forrige uke ble det registrert 105 smittetilfeller.

Stovner bydel har det høyeste smittetrykket. Der er det nå 387 smittede per 100.000 innbyggere de siste to ukene. Alna bydel har andreplassen med 345 og Grorud er på tredjeplass med 310 smittede per 100.000.

Nordre Aker lavest

Det laveste smittetrykket finner vi i Ullern og Nordre Aker med 115 og 118 smittede per 100.000.

Totalt er 19.660 Oslo-borgere registrert smittet siden mars i fjor. Rundt en firedel av tilfellene, nesten 4.800, er registrert i aldersgruppen 20 til 29 år.

Powered by Labrador CMS