Skoler, barnehager og fritidsklubber i hovedstaden blir stengt ned i Oslo. Folk oppfordres til å møte færreste mulig.

Barnehager og grunnskoler i Oslo går til rødt nivå frem til påske. – Nå må hver og en av oss ta ansvar

Det blir rødt nivå på barnehager og i grunnskoler i hovedstaden, kunngjorde byrådsleder Raymond Johansen (Ap) på en pressekonferanse tirsdag.

Publisert

– Situasjonen i Oslo er nå svært alvorlig. De grepene vi har tatt til nå ser ikke lenger ut til å virke. Vi fikk presset ned den nye importsmitten etter nyttår. Forrige uke fikk vi det høyeste tallet noen sinne i Oslo, sier byrådsleder Raymond Johansen.

Dette innebærer ikke stengte skoler, men større grad av hjemmeundervisning. Sårbare barn og barn av samfunnskritisk personell vil få et daglig skoletilbud.

– Svært alvorlig

– Akkurat nå er situasjonen svært alvorlig. Hver og en av oss må nå ta personlig ansvar for å snu denne utviklingen, sa Johansen på pressekonferansen.

Folk bør unngå besøk hjemme, ha færrest mulig nærkontakter og unngå samlinger innendørs helt, ber byrådslederen.

Muterte virus

Byrådet begrunner innstrammingene særlig med spredning av den muterte, britiske varianten blant barn og unge.

– Vi har klart å slå ned smitten i Oslo gang på gang. Vi har vært klar over at de muterte varianten av viruset gjør det mye vanskeligere å slå ned smitten i denne runden, sier Johansen.

Frem til påske

– Det er en kraftig økning i antall smittetilfeller i aldersgruppen 16-19 år fra uke 6 til uke 9. Da er det mest sannsynlig knytta til smitte på videregående skoler og i fritid. Når disse elevene tar med seg smitten hjem til for eksempel bydeler med trangboddhet, så smittes flere i familien som igjen tar det med seg til barnehager, skoler og på arbeidsplasser. Vi må derfor få ned mobiliteten og ned antallet kontakter oss imellom, sier helsebyråd Robert Steen (Ap).

Fram til påske får ingen drive med innendørs fritidsaktiviteter i Oslo, kunngjorde byrådsleder Raymond Johansen på pressekonferansen.

Smitten vokser raskt blant barn og unge i Oslo. Fredag var 12.000 elever på hjemmeskole som følge av smitteutbrudd og karantener.

Powered by Labrador CMS