Helsetjenesten ved Studentsamskipnaden i Oslo åpner et nytt korona-testtilbud på Universitetet i Oslo. Testingen vil foregå på Fredrikkeplassen på Blindern.
Helsetjenesten ved Studentsamskipnaden i Oslo åpner et nytt korona-testtilbud på Universitetet i Oslo. Testingen vil foregå på Fredrikkeplassen på Blindern.

307 nye smittetilfeller siste døgn. Ny rekord i Oslo

Det er registrert 307 smittede i Oslo siste døgn. Det er det høyeste antallet smittetilfeller i Oslo i løpet av et døgn siden pandemien startet. Den forrige rekorden fra 27. februar var på 245.

Publisert

Antallet smittetilfeller er 133 mer enn gjennomsnittet de foregående sju dagene, som var på 174 smittede per dag.

– Det gledelige er at mange personer tester seg, for da får vi oversikt over smittesituasjonen i byen. Det alvorlige er at smitten er på vei opp, sier helsebyråd Robert Steen, til NRK radio.

Antall smittede siste døgn er 168 flere enn dagen før. Samme dag forrige uke ble det registrert 231 smittetilfeller.

Ventet høy smitte

Byrådsleder Raymond Johansen sa torsdag at han venter svært høye smittetall i hovedstaden de neste dagene, etter at rekordmange testet seg onsdag.

– Høye testtall gjør at vi fanger opp mer smitte, og jeg venter svært høye smittetall. At så mange tester seg, betyr at vi klarer å fange opp mer smitte, isolere de som er smittet, og sette folk i karantene. Dermed øker sjansene for å slå ned smitten, sa Johansen.

En del av tallene skyldes etterregistrering av tilfeller som ikke kom med onsdag, ifølge VG. Da var antall registrerte tilfeller 139.

Grorud på topp

Grorud bydel har det høyeste smittetrykket. Der er det nå 581 smittede per 100.000 innbyggere de siste to ukene. Alna bydel har andreplassen med 522 og Stovner er på tredjeplass med 504 smittede per 100.000.

Det laveste smittetrykket finner vi i Ullern og Nordre Aker med 168 og 190 smittede per 100.000.

Powered by Labrador CMS