Oslo City er nesten tomt både ute og inne for tiden.
Oslo City er nesten tomt både ute og inne for tiden.

Gradvis gjenåpning av Oslo, men kjøpesentre og treningssentre fortsatt stengt, og skjenkestoppen fortsetter

I Oslo åpnes det nå for trening og organiserte fritidsaktiviteter for ungdom til og med 19 år. Raymond Johansen (Ap) sier byrådet sikte på at kjøpesentrene kan gjenåpne i løpet av de neste ukene.

Publisert

Byrådsleder Raymond Johansen (Ap) kunngjorde nyheten på en pressekonferanse onsdag.

– Gjenåpningene innebærer at vi beholder begrensningene som gjelder for kjøpesentrene. Det betyr at serveringssteder, matbutikker, apotek og andre virksomheter på kjøpesentre med unntak kan holde åpent, men andre typer butikker på kjøpesentre må holde stengt, sa byrådslederen.

Åpent for trening

Byrådet har besluttet å åpne for trening og organiserte fritidsaktiviteter for ungdom til og med 19 år, utendørs og innendørs. I tillegg åpnes det for aktivitet og idrett utendørs for voksne, gjerne organisert av treningssentre og idrettslag.

Inne på Oslo City er det så å si folketomt under koronastengningen.
Inne på Oslo City er det så å si folketomt under koronastengningen.

Så lenge man kan holde minst en meters avstand, kan voksne delta i organisert trening ute i grupper på maks ti personer, opplyser kommunen.

Gradvis gjenåpning

Også lesesaler og campuser åpner, og studentene kan returnere.

Åpningen vil gjelde fra og med torsdag, opplyser byrådsleder Raymond Johansen. Dermed fortsetter den gradvise gjenåpningen i Oslo. Tiltakene vil i utgangspunktet vare i to uker, fra torsdag 18. februar til 3. mars.

Powered by Labrador CMS