Andelen nordmenn med hjemmekontor øker med utdanningsnivå. Det kan forklare hvorfor Oslo hadde flest som jobbet hjemmefra sist uke.
Andelen nordmenn med hjemmekontor øker med utdanningsnivå. Det kan forklare hvorfor Oslo hadde flest som jobbet hjemmefra sist uke.

Åtte av 10 oslofolk jobbet hjemmefra sist uke

Oslo har suverent flest innbyggere med hjemmekontor i Norge. Sist uke jobbet 80 prosent oslofolk hjemmefra, mot 59 prosent i resten av landet.

Publisert Sist oppdatert

Helt fra første dag da Norge stengte ned, oppga 46 prosent av de yrkesaktive at de var blitt bedt om å holde seg hjemme fra jobb selv om de ikke var syke, skriver Norsk koronamonitor fra Opinion AS.

59 prosent av den norske arbeidsstyrken hadde i forrige uke hjemmekontor. Blant de som ikke var i arbeid, var antallet hjemmeværende 11 prosentpoeng høyere.

Les også: Nå har VårtOslo-abonnementet kommet. Og vi trenger hjelp fra deg

Øker med høyere utdanning

Men i Oslo var tilnærmet åtte av ti innbyggere hjemme i forrige uke, noe som var på topp i landet, ifølge Norsk koronamonitor.

Andelen nordmenn med hjemmekontor øker med utdanningsnivå.

— Det sier seg selv at hjemmekontor ikke er aktuelt for alle.Jobber man innen helse og omsorg, politiet eller gods- og persontransport, så er ikke dette en aktuell problemstilling. Det å ta med seg jobben hjem er heller ikke mulig i yrker som bygningsarbeider, frisør, renholdsarbeider ellerom man er fisker, sier Ola Gaute Aas Askheim i Opinion AS.

Opinion har etablert Norsk koronamonitor som kontinuerlig (daglig) måler nordmenns holdninger, adferdsendringer og erfaringer, samt effekter av utbruddet.