Oslo har gjennom hele pandemien vært fylket med den høyeste andelen helt ledige, noe som også er situasjonen i august, viser Nav-tall.

Nye Nav-tall: Ledighet går ned i Oslo. Men er fortsatt dobbelt så høy som før koronapandemien

— Til tross for at ledigheten går nedover, vil det likevel ta tid å komme tilbake på ledighetsnivået som hovedstaden hadde før koronapandemien, sier Oslos fungerende Nav-direktør Thone Nordlund.

Publisert

Nye ledighetstall viser at 22.293 personer er registrert som helt eller delvis ledige i Oslo per august.

Det er en nedgang på 2.983 personer sammenlignet med juli, skriver Nav i en pressemelding.

Færre ledige i reiseliv og butikk

— Vi ser at ledigheten fortsetter å gå ned uke for uke også i august. Ledigheten går særlig ned blant de helt ledige innen næringen reiseliv og transport, der cirka 1.000 personer har forlatt ledighetskøen i august, sier Oslos fungerende Nav-direktør Thone Nordlund.

  • Reiseliv og transport har totalt 4.570 personer helt eller delvis ledige. Sammenlignet med juli har det blitt 888 færre helt ledige, mens delvis ledige har sunket med 105.
  • Serviceyrker og annet arbeid har 3.202 personer som er helt eller delvis ledige. Sammenlignet med juli har det blitt 524 færre helt ledige, mens delvis ledige har økt med 58 personer.
  • Butikk- og salgsarbeid har 2.472 personer som er helt eller delvis ledige. Sammenlignet med juli har det blitt 288 færre helt ledige, mens delvis ledige har sunket med 131.

Oslo har landets høyeste ledighet

— Til tross for at ledigheten går nedover, vil det likevel ta tid å komme tilbake på ledighetsnivået som hovedstaden hadde før koronapandemien. Fortsatt er ledigheten nesten dobbelt så høy som den var før koronaen, påpeker Nordlund i pressemeldingen.

Oslo har gjennom hele pandemien vært fylket med den høyeste andelen helt ledige, noe som også er situasjonen i august. Oslo er også fylket med den største andelen permitterte med 1,7 prosent av arbeidsstyrken, mens tilsvarende tall for landet er 1,1 prosent.

Powered by Labrador CMS