Det er allerede 31 medisinstudenter og én ansatt i karantene, etter at de hadde praksis på øyeavdelingen på Ullevål sykehus, eller hadde hatt kontakt med andre som hadde vært i det avstengte området. / NTB scanpix
Det er allerede 31 medisinstudenter og én ansatt i karantene, etter at de hadde praksis på øyeavdelingen på Ullevål sykehus, eller hadde hatt kontakt med andre som hadde vært i det avstengte området. / NTB scanpix

To koronasmittede i Oslo innlagt på sykehus. 20 nye medisinerstudenter ved Universitetet må i karantene

Ytterligere en koronasmittet person er innlagt ved Oslo universitetssykehus. Dermed er to personer innlagt med viruset i Oslo, og til sammen seks i hele landet. 20 nye medisinstudenter fra Universitetet i Oslo må i koronakarantene i to uker.

Publisert Sist oppdatert

Oslo universitetssykehus har mandag kveld to pasienter innlagt som er smittet med koronaviruset.

— Av personvernhensyn vil sykehuset ikke gi ytterligere opplysninger om pasientene eller deres helsetilstand, opplyser sykehuset mandag kveld.

Medisinerstudenter i to ukers karantene

Fra før er fire koronasmittede personer lagt inn på ulike sykehus rundt om i landet, ved henholdsvis sykehuset i Vestfold, Drammen sykehus, St. Olavs hospital i Trondheim og Bærum sykehus.

20 nye medisinstudenter fra Universitetet i Oslo må i koronakarantene i to uker, fordi de hadde undervisning på Sunnaas sykehus før smitten der ble oppdaget.

Studentene hadde undervisning på rehabiliteringssykehuset Sunnaas på Nesodden fredag 6. mars. To dager senere fikk to av sykehusets ansatte bekreftet koronaviruset, skriver Uniforum.

Studentorganisasjon ber om beredskapsplan

En av de to smittede var tre dager på jobb, før smitten ble oppdaget.

Totalt er 50 personer tilknyttet sykehuset satt i karantene.

Det er allerede 31 medisinstudenter og én ansatt i karantene, etter at de hadde praksis på øyeavdelingen på Ullevål sykehus, eller hadde hatt kontakt med andre som hadde vært i det avstengte området.

Norsk Studentorganisasjon (NSO) sier de forventer at myndighetene og høyere utdanningsinstitusjoner utarbeider en konkret plan for hvordan de skal håndtere koronaviruset fremover.

— Vi forventer klare beredskapsplaner for å sikre at studenter kan fullføre semesteret med alt det faglige det innebærer, som undervisning, praksis og eksamen, sier leder Marte Øien i NSO.