Oslo 20220509.  Kong Harald embarkerer Kongeskipet Norge på Bygdøy i Oslo. , Dronning Sonja og kronprins Haakon deltok også.Foto: Javad Parsa / NTB
Oslo 20220509. Kong Harald embarkerer Kongeskipet Norge på Bygdøy i Oslo. , Dronning Sonja og kronprins Haakon deltok også.Foto: Javad Parsa / NTB

– Familien min og jeg er forferdet over nattens skytetragedie i Oslo sentrum, sier kong Harald

— Vi må stå sammen om å forsvare verdiene våre: frihet, mangfold og respekt for hverandre. Vi må fortsette å stå opp for at alle mennesker skal føle seg trygge, sier kong Harald.

Publisert

— Vi føler med alle pårørende og berørte og sender varme tanker til alle som nå er redde, urolige og i sorg, sier kong Harald i en uttalelse.

— Vi må stå sammen om å forsvare verdiene våre: frihet, mangfold og respekt for hverandre. Vi må fortsette å stå opp for at alle mennesker skal føle seg trygge, sier kongen.

To personer er drept, ti er alvorlig skadd, og elleve er lettere skadd etter masseskytingen. En 42 år gammel mann er siktet for drap, drapsforsøk og terrorhandlinger.

— Nå må vi ta godt vare på hverandre, uttaler kongen.

Skytingen fant sted ved puben Per på hjørnet og det skeive utestedet London pub. Pride-paraden, som skulle avholdes lørdag, og øvrige arrangementer i forbindelse med Oslo Pride er avlyst.

Powered by Labrador CMS